Γιάφκα στο Κουκάκι: Προφυλακίζεται ο 42χρονος, ελεύθεροι οι άλλοι δύο

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020 15:21 Γιάφκα στο Κουκάκι: Προφυλακίζεται ο 42χρονος, ελεύθεροι οι άλλοι δύο (φωτο Intime)

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ο 42χρονος συλληφθέντας στη Γιάφκα στο Κουκάκι.

Στις φυλακές οδηγήθηκε μετά την απολογία του ο 42χρονος, ο οποίος κατηγορείται για παράβαση του νόμου περί όπλων σε βαθμό κακουργήματος. Πρόκειται για τον 42χρονο που είχε συλληφθεί την περασμένη Πέμπτη στο πλαίσιο επιχείρησης της Αντιτρομοκρατικής στο Κουκάκι.

Έξω από τα δικαστήρια και σήμερα Δευτέρα είχαν συγκεντρωθεί περίπου 50 άτομα αλληλέγγυοι του 42χρονου, οι οποίοι φώναξαν συνθήματα υποστήριξης.

Ως προς τους άλλους δύο συλληφθέντες οι οποίοι βαρύνονταν με πλημμελήματα αφέθηκαν ελεύθεροι.

Η μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας ξεκίνησε την περασμένη τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώθηκε την επόμενη ημέρα, Πέμπτη. Συνελήφθησαν τότε συνολικά τρία άτομα ενώ σε εκτενείς έρευνες σε σπίτια και μία αποθήκη εντοπίστηκαν όπλα αλλά και μια έτοιμη βόμβα.

Η κεντρική γιάφκα της οργάνωσης ΟΛΑ ήταν επί της οδού Αναστασίου Ζίννη στο Κουκάκι. Την αποθήκη ενοικίαζε ο 42χρονος ο οποίος οδηγήθηκε στις φυλακές εμφανιζόμενος ως ιδιοκτήτης εκδοτικού οίκου, με έδρα στη Θεσσαλονίκη.

Σημειώνεται ότι φέρεται να είχε εκδώσει το βιβλίο του Βασίλη Παλαιοκώστα.

Αναλυτικά εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν:

(7) κυλινδρικές φύσιγγες εκρηκτικής ύλης, έκαστη βάρους περίπου (1.600) gr. (αμμωνίτιδα)

(14) κοινοί πυροκροτητές, (2) ηλεκτρικοί πυροκροτητές, (2) πυροκροτητές Nonel, (1) κοινός πυροκροτητής που έχει μετατραπεί σε ηλεκτρικό, πλήθος φυσιγγίων πολεμικού τυφεκίου ( Kalashnikov ).

Επίσης, στις οικίες των συλληφθέντων βρέθηκε πλήθος ψηφιακών πειστηρίων (ηλεκτρονικοί υπολογιστές tablet, φορητές μονάδες αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων), καθώς και (2) πιστόλια στην οικία του ενός εξ’ αυτών. Το σύνολο των κατασχεθέντων πειστηρίων θα αποσταλεί στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών προς διενέργεια σχετικών εργαστηριακών εξετάσεων.

Πηγή: thetoc.gr

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση