Κικίλιας: Εξασφαλίσαμε 4,2 εκατ. αντιγριπικά εμβόλια για το 2020

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020 15:23 Κικίλιας: Εξασφαλίσαμε 4,2 εκατ. αντιγριπικά εμβόλια για το 2020 (φωτο Intime)

Ανακοινώσεις για τον αντιγριπικό εμβολιασμό από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, και την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου.

Συνολικά 4,2 εκατομμύρια αντιγριπικά εμβόλια έχει εξασφαλίσει το υπουργείο Υγείας, όπως είπε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου σχετικά με τον αντιγριπικό εμβολιασμό, ο υπουργός, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος και ανέφερε πως σήμερα ξεκινάει η ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, από τα μέσα Οκτωβρίου και μετά θα αρχίσει ο εμβολιασμός, κατά κύριο λόγο για τις ευπαθείς ομάδες, προκειμένου, όπως τόνισε "να χτίσουμε ένα τείχος ανοσίας". Ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε πως για το 2020 έχουν εξασφαλιστεί 4,2 εκατομμύρια εμβόλια κατά της γρίπης και σημείωσε ότι ασθενείς με χρόνια προβλήματα υγείας, κινδυνεύουν να νοσήσουν σοβαρά. Επιπλέον, ζήτησε για μία ακόμα φορά να τηρούνται από όλους αυστηρά οι κανόνες υγιεινής, όπως είναι η χρήση μάσκας και το πλύσιμο των χεριών.

"Περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά πρέπει όλοι να επιδείξουμε σοβαρότητα", είπε ο Βασίλης Κικίλιας.

Η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, ανέφερε ότι η φετινή χρονιά είναι ιδιαίτερη και ότι "ο εμβολιασμός της γρίπης θα γίνεται παράλληλα με την εξέλιξη του δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού".

"Υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις για τους εμβολιασμούς από χώρα σε χώρα και από ήπειρο σε ήπειρο. Στη χώρα μας η προτεραιότητα είναι οι ομάδες αυξημένου κινδύνου", είπε.

Μάλιστα, η κ. Θεοδωρίδου, υπογράμμισε ότι η ηλεκτρονική συνταγογράφηση που εφαρμόζεται φέτος θα δώσει στοιχεία για τα ποσοστά εμβολιασμού στη χώρα μας, καθώς και για τις ομάδες που εμβολιάζονται.

Σχετικά με τον εμβολιασμό στα παιδιά, η ίδια τόνισε πως ισχύουν οι ίδιες συστάσεις. Συγκεκριμένα, όπως είπε, θα πρέπει να εμβολιάζονται τα παιδιά που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου, αλλά και υγιή παιδιά που είτε στο σπίτι τους υπάρχει μωρό κάτω των 6 μηνών είτε ζουν με κάποιο άλλο άτομο που δεν μπορεί να εμβολιαστεί.

Πηγή: thetoc.gr

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση