Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μήνυμα-σοκ γιατρού από το Τζάνειο στους αρνητές της μάσκας: Ο κορονοϊός κάνει τα πνευμόνια να μοιάζουν με ελβετικό τυρί

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020 07:01 Μήνυμα-σοκ γιατρού από το Τζάνειο στους αρνητές της μάσκας: Ο κορονοϊός κάνει τα πνευμόνια να μοιάζουν με ελβετικό τυρί

Το μήνυμά του στους αρνητές της μάσκας στέλνει γιατρός από το Τζάνειο ο οποίος περιγράφει τις δραματικές επιπτώσεις του κορωνοϊού στον ανθρώπινο οργανισμό

Σοκαριστική είναι η περιγραφή που κάνει ο Μανώλης Καπετανάκης, γιατρός στο Τζάνειο νοσοκομείο θέλοντας να περιγράψει την επικινδυνότητα του κορωνοϊού και στέλνοντας με αυτό τον τρόπο το μήνυμά του στους αρνητές της μάσκας.

Με μια ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook και δύο φωτογραφίες με τον ίδιο όχι απλώς να φορά μάσκα αλλά να καλείται να εργάζεται επί οκτώ και πλέον ώρες με ολόκληρη στολή, απευθύνει έκκληση στους πολίτες που είτε αρνούνται την ύπαρξη της πανδημίας είτε δυσανασχετούν με τη χρήση μάσκας.

Μεταξύ άλλων, ο θωρακοχειρούργος τονίζει πως ο κορονοϊός δεν είναι μία απλή ίωση, ότι κάνει τους πνεύμονες να μοιάζουν με παζλ και ελβετικό τυρί και τους ασθενείς να μην μπορούν να σηκωθούν από το κρεβάτι τους λόγω της δύσπνοιας που αισθάνονται. "Δεν είναι μία απλή γρίπη" υπογραμμίζει στην επίμαχη ανάρτηση, καλώντας τους πολίτες να φορούν μάσκα.

Αναλυτικά όλη η ανάρτησή του:

Προς συνωμοσιολόγους, αρνητές του ιού, μασκοφοβικούς: Ο ιός υπάρχει και είναι άσχημος!! Δεν είναι μία απλή γρίπη!! Η γρίπη δεν κάνει σαραντάχρονους να έχουν 88% κορεσμό οξυγόνου στον αέρα. Δεν κάνει τα πνευμονία τους να έχουν εικόνα πάζλ και ελβετικού τυριού στην αξονική και ακτινογραφία! Δεν έχει ακροαστικά παντού και δύσπνοια να μην μπορείς να σηκωθείς απο το κρεβάτι να πας στην τουαλέτα!!

Αυτά είχαν οι ασθενείς μας σήμερα, έχουν Covid-19 όχι μια ιωσούλα. Γιαυτό βάλε την μάσκα και προφυλάξου!! Εαν μπορώ να αντέξω εγώ 2 ώρες ντυμένος έτσι μπορείς και εσύ να αντέξεις μια μασκούλα. Ναι συμφωνώ, η κυβέρνηση, το κράτος, τα νοσοκομεία πρεπει να κάνουν περισσότερα αλλά κάνε και εσύ το κομμάτι σου. Βοήθησε μας για εσένα, τις οικογένειες μας, τους συνανθρώπους μας!!