Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παγώνη: Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 8:00' το βράδυ αν ξεφύγει κι άλλο η κατάσταση στην Αττική

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020 08:40 Παγώνη: Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 8:00' το βράδυ αν ξεφύγει κι άλλο η κατάσταση στην Αττική

«Πολύ δύσκολα θα γλιτώσουν όσοι έχουν γρίπη και κορωνοϊό», είπε η κα Παγώνη και πρόσθεσε ότι έχουμε ακόμα μια εβδομάδα περιθώριο να σταθεροποιηθούν τα πράγματα. Τόνισε ότι πρέπει άμεσα να επιβληθεί υποχρεωτική μάσκα και σε εξωτερικούς χώρους.

Ο αριθμός των θανάτων και των διασωληνωμένων από τον κορονοϊό μας έχει ανησυχήσει πολύ, είπε στον ΣΚΑΙ, η Ματίνα Παγώνη Πρόεδρος των νοσοκομειακών Αθήνας – Πειραιά. Η Αττική έχει το πρόβλημα και η υποχρεωτική μάσκα και σε εξωτερικούς χώρος έχει αργήσει, είπε χαρακτηριστικά. 

Είπε ακόμα ότι δεν είναι εύκολο να επιβάλλεις αυτό το μέτρο και πρόσθεσε ότι την ανησυχεί ο συνωστισμός στις πλατείες, χωρίς μάσκας και αποστάσεις. 

Για την κατάσταση με τα κρούσματα είπε ότι έχουμε περιθώριο μιας εβδομάδας για να σταθεροποιηθεί η κατάσταση. Στα μέσα Οκτωβρίου αρχίζουν οι ιώσεις και θα δυσκολέψουν τα πράγματα. Σε αυτό το δεκαήμερο πρέπει να μπουν μάσκες παντού!

Η Πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών είπε ακόμα ότι είναι αναπόφευκτα τα τοπικά lockdown στην Αττική και μάλιστα προέβλεψε ότι αν χρειαστεί από τις 8 το βράδυ θα πρέπει να επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας.

Η κα Παγώνη είπε ακόμα ότι αν πάτε και στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής το βράδυ γίνεται χαμός. Δεν έχουμε συνειδητοποιήσει όλοι ότι αν δεν φοράμε μάσκα παντού θα έχουμε πρόβλημα.

Θα έπρεπε να υπήρχε σταθεροποίηση των κρουσμάτων και αυτό που φταίει είναι ότι δεν προσαρμοζόμαστε, είπε ακόμα.

Πηγη: newsit.gr