«Δώσε το κινητό αλλιώς θα φας μαχαιριά» - Έτσι δρούσε η συμμορία των 27 σε Σύνταγμα και Θησείο

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020 11:23 «Δώσε το κινητό αλλιώς θα φας μαχαιριά» - Έτσι δρούσε η συμμορία των 27 σε Σύνταγμα και Θησείο

Στην κεντρική πλατεία του Συντάγματος και στο Θησείο «χτυπούσε» κατά βάση η συμμορία των 27 ανηλίκων που συνελήφθησαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αττικής μετά από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στο κέντρο της Αθήνας.

Πρόκειται για μία ιδιαίτερα σκληρή, ως προς τον τρόπο δράσης, συμμορία καθώς τα μέλη της δρώντας κάθε φορά σε ομάδες των 15-20 ατόμων εντόπιζαν το υποψήφιο θύμα τους και δεν δίσταζαν να ασκήσουν υπέρμετρη βία προκειμένου να αρπάξουν χρήματα, κινητά τηλέφωνα, τιμαλφή κ.ά. Μάλιστα, η συμμορία δρούσε τόσο συντονισμένα ώστε σε κάθε «χτύπημα» εκτός από την «ομάδα κρούσης» να υπάρχουν και τσιλιαδόροι για τυχόν εμφάνιση περιπολιών της ΕΛ.ΑΣ.

«Πεταλούδα» στην τσέπη

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αθηνών, με τη συνδρομή της ΟΠΚΕ, συνέλαβαν αρχικά δύο ανήλικους Αλβανούς (σ.σ. ηλικίας 16 και 17 ετών) στο Θησείο και τον Άγιο Παντελεήμονα, ενώ κατασχέθηκε κι ένας σουγιάς τύπου «πεταλούδα». Από την προανάκριση αλλά και την αξιοποίηση ψηφιακού υλικού, διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για μέλη της συμμορίας που το τελευταίο χρονικό διάστημα είχε γίνει φόβος και τρόμος στο κέντρο της Αθήνας. Άμεσα στήθηκε αστυνομική επιχείρηση στην πλατεία Συντάγματος και την πλατεία Λαού, όπου εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν τα υπόλοιπα μέλη της συμμορίας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για τις ληστείες που εμπλέκονται τα μέλη της συμμορίας των 27, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του Reader.gr το βράδυ της 22ας Σεπτεμβρίου είχαν στείλει στο νοσοκομείο τρεις νεαρούς που χτύπησαν και λήστεψαν στον πεζόδρομο της Αγίων Ασωμάτων, στο Θησείο. Η ληστεία είχε λεία περίπου 280 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο και προσωπικά έγγραφα.

Το βίντεο της αγριότητας

Σε άλλη περίπτωση, στον πεζόδρομο έξω από το ναό της Αγίας Αικατερίνης, ακινητοποίησαν έναν 57χρονο άνδρα και τον απείλησαν λέγοντας του «δώσε το κινητό αλλιώς θα φας μαχαιριά». Οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους και βίντεο από κινητό τηλέφωνο ενός εκ των συλληφθέντων, που δείχνει τη συμμορία να χτυπά άγρια άγνωστο άτομο με σκοπό τη ληστεία.  

Όσον αφορά τη δράση των 27 ανηλίκων περιλαμβάνει και διακίνηση ναρκωτικών (σ.σ. ακατέργαστης κάνναβης) στην πλατεία Λαού, όπου συνελήφθησαν ακόμη δύο άτομα. Να σημειώσουμε, τέλος, ότι συνεχίζεται η έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών για ακόμη δύο ταυτοποιημένα μέλη της συγκεκριμένης συμμορίας, καθώς επίσης και για πιθανούς άγνωστους συνεργούς.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση