Παράνομα "Airbnb" για μετανάστες σε διαμερίσματα στο κέντρο της Αθήνας - "Ενοίκιο" 15 έως 40 ευρώ την ημέρα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020 11:30 Παράνομα "Airbnb" για μετανάστες σε διαμερίσματα στο κέντρο της Αθήνας - "Ενοίκιο" 15 έως 40 ευρώ την ημέρα

Παράνομες ενοικιάσεις σε μετανάστες - Το ιδιότυπο "Airbnb" με ενοικιάσεις διαμερισμάτων στο κέντρο της Αθήνας.

Διαμερίσματα-"ξενοδοχεία", όπου στοιβάζονται παράνομοι μετανάστες και πρόσφυγες,… φυτρώνουν κατά δεκάδες στις πλατείες Βικτωρίας, Αγίου Παντελεήμονα, Αμερικής και σε άλλες συνοικίες του κέντρου της Αθήνας. Αλλοδαποί νοικιάζουν τα συγκεκριμένα οικήματα, τα επινοικιάζουν σε άλλους αλλοδαπούς και εκείνη με τη σειρά τους σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Χωρίζουν τα διαμερίσματα σε δωμάτια, βάζουν… πινακίδες για "μη καπνίζοντες", για "κοινή τουαλέτα", ονόματα ενοικιαστών των δωματίων, "σεβασμού των γειτόνων", "να μην κάνουν θόρυβο τις ώρες κοινής ησυχίας", "να κλείνουν την είσοδο από τις 20:00 έως τις 08:00 το πρωί", ακόμη και… reserve.

Λαμβάνουν… νοίκι, από 15 έως 40 ευρώ την ημέρα από τον κάθε μετανάστη, ανεβάζοντας το ημερήσιο έσοδο σε 150-200 ευρώ. Κάνουν και "έκπτωση" στην περίπτωση που ο μετανάστης θέλει να διαμείνει για περισσότερες μέρες στο δωμάτιο. Στο βωμό του κέρδους εκμεταλλεύονται την ανάγκη στέγασης των μεταναστών, που μέχρι πρότινος είχαν κατασκηνώσει σε αυτές τις πλατείες, αδιαφορώντας παράλληλα για τις συνθήκες διαβίωσης και τις αυξημένες πιθανότητες μετάδοσης της COVID-19.

Παράνομα "Airbnb" για μετανάστες σε διαμερίσματα στο κέντρο της Αθήνας - "Ενοίκιο" 15 έως 40 ευρώ την ημέρα

Παράνομες διαμονές

Σε αυτό το πλαίσιο, την περασμένη εβδομάδα αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Άγιου Παντελεήμονα σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Πεζών Περιπολιών και της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, συνέλαβαν έναν 31χρονο από την Σομαλία, ο οποίος κατηγορείται για διευκόλυνση παράνομης διαμονής πολίτη τρίτης χώρας εκ κερδοσκοπίας και για παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών. Παράλληλα αναζητείται μια αλλοδαπή συνεργός του.

ενοικίαση μετανάστες

Η υπόθεση ξεκίνησε στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριών αναφορικά με ιδιοκτήτες ή εκμισθωτές ακινήτων στην περιοχή, οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι αλλοδαπούς που συχνάζουν στην πλατεία Βικτωρίας, τους παρέχουν διαμονή σε "άτυπους ξενώνες" έναντι χρηματικής αμοιβής από 15 έως 40 ευρώ το άτομο την ημέρα. Αρχικά οι αστυνομικοί εντόπισαν τον άνδρα από την Σομαλία, στην Πλατεία Βικτωρίας τη στιγμή που διαπραγματευόταν την προσωρινή διαμονή τεσσάρων μεταναστών που είχαν μαζί τους και τις αποσκευές τους.

Σε έρευνα που έγινε στο "άτυπο ξενοδοχείο", που στεγαζόταν σε διαμέρισμα 4ου ορόφου πολυκατοικίας, το οποίο διαχειριζόταν ο 31χρονος Σομαλός αλλά η ιδιοκτησία ανήκει στην ασύλληπτη συνεργό του, βρέθηκαν τέσσερις γυναίκες, εκ των οποίων οι τρεις δεν είχαν κανένα ταξιδιωτικό έγγραφο και σε βάρος τους κινήθηκε η διαδικασία της διοικητικής απέλασης. Ο συλληφθείς με την δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση