Παράταση στο πρόγραμμα "Γέφυρα"

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020 12:14 Παράταση στο πρόγραμμα "Γέφυρα"

Παράταση έως τις 31 Οκτωβρίου στο πρόγραμμα "Γέφυρα" για επιδότηση δόσεων δανείων, δίνει το υπουργείο Οικονομικών. Τι πρέπει να ξέρουν οι δικαιούχοι.

Παράταση για ένα μήνα έως τις 31 Οκτωβρίου δίνει το Υπουργείο Οικονομικών στο πρόγραμμα «Γέφυρα» που προβλέπει την επιδότηση πράσινων και κόκκινων δανείων συνδεδεμένων με την πρώτη κατοικία για νοικοκυριά που έχουν πληγεί από τον κορονοϊό.

Η παράταση δίνεται λόγω της έντονου ενδιαφέροντος που συγκέντρωσε στους δύο μήνες υλοποίησης του (ξεκίνησε στις αρχές Ιουλίου) που αποτυπώνεται σε 131.155 αιτήσεις υπαγωγής για επιδότηση των δόσεων δανείων

Έτσι , οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συνεχίσουν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους, μέχρι και το τέλος Οκτωβρίου στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, η οποία έχει σχεδιαστεί και υποστηρίζεται με τη συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (ΓΓΠΣΔΔ), στις υποδομές της οποίας και φιλοξενείται.

Μετά την είσοδο, με χρήση των κωδικών στο ΤaxisNet, και την υποβολή της αίτησης, τα στοιχεία δανειοληπτών, εισοδημάτων και οφειλών αντλούνται αυτόματα από την Φορολογική Βάση Δεδομένων και τις τράπεζες, αποτελώντας ένα απτό παράδειγμα διαλειτουργικότητας και αυτοματοποίησης, καθώς, με τον τρόπο αυτό, οι πολίτες απαλλάσσονται από την υποχρέωση προσκόμισης μια σειράς δικαιολογητικών και βεβαιώσεων.

Στην ηλεκτρονική σελίδα της ΕΓΔΙΧ, οι δικαιούχοι μπορούν να βρουν αναλυτικές ερωταπαντήσεις με παραδείγματα, καθώς και τον οδηγό χρήσης της πλατφόρμας. Για παροχή πληροφοριών, οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στο τηλ. 213.212.57.30, ώστε να κλείσουν (τηλε)συνάντηση και να εξυπηρετηθούν από ένα εκ των 50 Κέντρων – Γραφείων Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών, τα οποία λειτουργούν πανελλαδικά.

Στην δήλωση με αφορμή της παράτασης ο υπουργός οικονομικών κ. Χρήστος Σταίκούρας συγκρίνει την πορεία του προγράμματος γέφυρα με το αντίστοιχο πρόγραμμα της προηγούμενης Κυβέρνησης, για την προστασία της πρώτης κατοικίας στο οποίο μέσα σε 13 μήνες, υποβλήθηκαν περίπου 7.000 αιτήσεις.

«Συγκρίνοντας τα 2 προγράμματα, διαπιστώνεται ότι στο πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ υποβλήθηκαν 18 φορές περισσότερες αιτήσεις, στο 1/6 του χρόνου.

Το Υπουργείο Οικονομικών λαμβάνει συνεχώς μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν, έγκαιρα και αποτελεσματικά, οι οικονομικές δυσχέρειες που προκύπτουν είτε από την υγειονομική κρίση του Covid-19, είτε από τα πρωτοφανή και ακραία καιρικά φαινόμενα, τα οποία έχουν πλήξει αρκετούς Νομούς στην Ελληνική Επικράτεια» τονίζει ο υπουργός οικονομικών.

πηγή: news247.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση