Κορωνοϊός - Πρόσκληση γιατρού στους αρνητές μάσκας: Ελάτε μαζί μου στην εφημερία χωρίς μάσκα για 9 ώρες

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020 13:54 Κορωνοϊός - Πρόσκληση γιατρού στους αρνητές μάσκας: Ελάτε μαζί μου στην εφημερία χωρίς μάσκα για 9 ώρες

Ο αθλίατρος Νίκος Ραζής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου "κάλεσε" τους αρνητές της μάσκας και ύπαρξης του κορωνοϊού σε μια εφημερία στο νοσοκομείο, χωρίς να φορούν μάσκα.

Με την ανησυχία για τα αυξανόμενα κρούσματα του κορονοϊού να βρίσκεται στο "κόκκινο" και την ραγδαία αύξηση στην Αττική να προβληματίζει έντονα τους ειδικούς, οι αρνητές της μάσκας και αρνητές της ύπαρξης του κορονοϊού, επιμένουν στις "ψεκασμένες" θεωρίες τους.

Την καλύτερη απάντηση δίνει ένας γιατρός. Ο γνωστός αθλίατρος Νίκος Ραζής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου "κάλεσε" τους αρνητές της μάσκας και τους αρνητές της ύπαρξης του κορωνοϊού σε μια εφημερία στο νοσοκομείο.

Σε ανάρτησή του στο facebook, όπου εμφανίζεται φορώντας την ειδική στολή, ο γιατρός τους ζητά να βρεθούν στην εφημερία, αφού προηγουμένως υπογράψουν μια δήλωση με την οποία θα δεχθούν να συμμετάσχουν στην εξέταση ασθενών με κορωνοϊό, χωρίς να φορούν μάσκα και ειδική στολή.

Γιατρός για αρνητές μάσκας

Στην ανάρτησή του στο facebook ο γιατρός Νίκος Ραζής αναφέρει:

Επίσημη πρόσκληση σε αρνητή μάσκας και αρνητή ύπαρξης του κορονοιου να βρισκεται μεθαύριο στην γενική εφημερία μαζί μου για 9 ολόκληρες ώρες δίπλα μου χωρίς όμως μάσκα έχοντας βάλει βέβαια την υπογραφή του σε δήλωση του γραμμένη και υπογεγραμμένη από τον ίδιο.Δίπλα μου. Μαζί μου. Μέσα στους ασθενείς με κορωνοϊό

Η Αττική στο "κόκκινο" - Μέσα Μεταφοράς, μετανάστες και πάρτι στις πλατείες οι εστίες υπερμετάδοσης

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, το 50%-60% των νέων κρουσμάτων καταγράφεται στην Αττική. Μάλιστα, το Λεκανοπέδιο εμφανίζει δυσανάλογο αριθμό κρουσμάτων σε σχέση με τον πληθυσμό του, με τάσεις επέκτασης του ήδη μεγάλου επιδημικού φορτίου, ενώ ο δείκτης μεταδοτικότητας Rt υπολογίζεται άνω της μονάδας.

"Η Αττική έχει τη μερίδα του λέοντας, μεγάλο είναι το ιικό φορτίο στο κέντρο της Αθήνας" σημείωσε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια της τελευταίας ενημέρωσης ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, τόνισε ότι "το ζήτημα είναι να εφαρμόζονται τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί και όχι να αποφασίζουμε νέα. Αν κάποιοι θεωρούν ότι είναι άτρωτοι θεωρούν τα μέτρα μη αναγκαία".

Όπως είπε, ανακοινώνοντας δέσμη ενεργειών για την Αττική, "το μεγάλο στοίχημα είναι να τηρούνται από όλους. Τα πράγματα μπορούν να γίνουν καλύτερα, μπορούν να γίνουν και πολύ χειρότερα".

Πηγή: thetoc.gr

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση