Προκήρυξη της ΟΛΑ για την επίθεση στον ΣΕΒ στον υπολογιστή του 42χρονου

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020 16:32 Προκήρυξη της ΟΛΑ για την επίθεση στον ΣΕΒ στον υπολογιστή του 42χρονου (φωτο Intime)

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στις έρευνες της αντιτρομοκρατικής μετά την σύλληψη 42χρονου συνεργού του Βασίλη Παλαιοκώστα. Βρέθηκε προκήρυξη της τρομοκρατικής οργάνωσης ΟΛΑ στον εξωτερικό σκληρό δίσκο στο σπίτι του 42χρονου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, σε εξωτερικό σκληρό δίσκο βρέθηκε αποθηκευμένη σε μορφή PDF προκήρυξη της ΟΛΑ με την οποία αναλάμβανε την ευθύνη για την επίθεση στον ΣΕΒ το 2015. 

Από την ισχυρότατη έκρηξη τότε στα γραφεία του ΣΕΒ στην οδό Ξενοφώντος είχαν προκληθεί μεγάλες υλικές ζημιές τόσο στην είσοδο του κτιρίου του ΣΕΒ όσο και στο ξενοδοχείο Αμαλία, αλλά και στο κτήριο της κυπριακής πρεσβείας και σε έναν χώρο πάρκινγκ στην απέναντι πλευρά του δρόμου.

Στην ανακοίνωση της ΕΛΑΣ αναφέρεται ότι η προκήρυξη βρέθηκε σε μορφή PDF και πως από τις εξετάσεις που έγιναν στα εργαστήρια κατέληξαν ότι δημιουργήθηκε στις 05/01/2016 στις 21:32. Η ανάληψη ευθύνης δημοσιοποιήθηκε τρεις ώρες αργότερα, στις 06/01/2016 και συγκεκριμένα στις 00:46.

Αυτό που τονίζεται στην ανακοίνωση είναι ότι το αρχείο που ανέβηκε στο site «https://athens.indymedia.org», δεν έχει μεταδεδομένα και δεν είναι σε επεξεργάσιμη μορφή. 

Η ανακοίνωση καταλήγει αναφέροντας ότι συμπεραίνεται ότι το αρχείο που βρέθηκε στον εξωτερικό σκληρό δίσκο του 42χρονου ήταν σε μορφή που θα μπορούσε κάποιος να το επεξεργαστεί.

Όλη η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

Σε συνέχεια προηγούμενων Ανακοινώσεων της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) αναφορικά με τη σύλληψη 42χρονου ημεδαπού, την 23-09-2020, γνωρίζονται τα ακόλουθα:

από την έως σήμερα εξέταση από το αρμόδιο εργαστήριο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, ψηφιακών πειστηρίων, που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κατά τη διενέργεια έρευνας στην οικία του, διαπιστώθηκε να υφίσταται αποθηκευμένο σε εξωτερικό σκληρό δίσκο, έγγραφο σε μορφή «PDF», το οποίο αποτελεί προκήρυξη-ανάληψης ευθύνης της τρομοκρατικής οργάνωσης «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών», αναφορικά με βομβιστική επίθεση της εν λόγω οργάνωσης στα γραφεία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (Σ.Ε.Β.), η οποία έλαβε χώρα την 24-11-2015, από την εγκληματολογική ψηφιακή ανάλυση των μεταδεδομένων του εν λόγω αρχείου, διαπιστώθηκε ότι έχει δημιουργηθεί σε μορφή «PDF» την 05-01-2016 και ώρα 21:32 (τοπική ώρα Ελλάδας), επιπρόσθετα, η σχετική ανάρτηση της προκήρυξης στον ιστότοπο «https://athens.indymedia.org», πραγματοποιήθηκε την 06-01-2016 και ώρα 00:46 (τοπική ώρα Ελλάδας). Επιπλέον, το αναρτημένο αρχείο δεν φέρει μεταδεδομένα, ούτε είναι σε επεξεργάσιμη μορφή.

Εκ των ανωτέρω, συνάγεται το συμπέρασμα ότι στο εν λόγω πειστήριο εντοπίστηκε επεξεργάσιμη μορφή της προαναφερόμενης προκήρυξης, πριν αυτή αναρτηθεί για πρώτη φορά στον αναφερόμενο ιστότοπο.

Πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση