Ο Χαρδαλιάς ψάχνει… ιχνηλάτες! 192 προσλήψεις στη ΓΓΠΠ με 8μηνες συμβάσεις

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2020 12:43 Ο Χαρδαλιάς ψάχνει… ιχνηλάτες! 192 προσλήψεις στη ΓΓΠΠ με 8μηνες συμβάσεις

Προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού κάνει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για να αντιμετωπίσει τις αυξημένες απαιτήσεις που προκαλεί η πανδημία του κορονοϊού. Ψάχνει ανθρώπους για να συμμετέχουν στις ιχνηλατήσεις κρουσμάτων. 

Η πρόκληση για τις προσλήψεις έχει ήδη ανέβει στη σελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Ζητούνται 192 στελέχη, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την παρακολούθηση των διαδικασιών απομόνωσης και ελέγχου των ασθενών με κορονοϊό και των στενών επαφών τους, καθώς και τη συνδρομή τους στην αντιμετώπιση κάθε είδους σχετικής υγειονομικής ή άλλης απειλής.

Τα 192 άτομα που θα προσληφθούν θα τοποθετηθούν και στις έδρες των περιφερειακών ενοτήτων των 13 περιφερειών της χώρας. Θα υπογράψουν συμβάσεις για σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου (ΙΔΟΧ), διάρκειας οκτώ μηνών.

Οι υποψήφιοι από όλη τη χώρα μπορούν να στείλουν αίτηση συμμετοχής στο διαγωνισμό, συνοδευόμενη από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, αποκλειστικά μέσω ταχυδρομικών υπηρεσιών με συστημένη επιστολή ή μέσω courier από σήμερα 01-10-2020 μέχρι και ημέρα Δευτέρα 12-10-2020, στην ταχυδρομική διεύθυνση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, Λ. Κηφισίας 37-39, Κτ. Φάρος, Τ.Κ. 151 23 – Μαρούσι, με την ένδειξη «ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ 192 ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΙΔΟΧ».

Οι 192 νέοι υπάλληλοι θα τοποθετηθούν: 

Τα κριτήρια για τις προσλήψεις

Όσοι κάνουν αίτηση για μια θέση στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας τους επόμενους οκτώ μήνες θα πρέπει:

Να είναι πτυχιούχοι ή διπλωματούχοι ΑΕΙ ή  διπλωματούχοι Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π.) Α.Ε.Ι. ή ισότιμων σχολών του εξωτερικού. 

Να είναι Έλληνες πολίτες. 

Να μην είναι μεγαλύτεροι από 40 ετών.

Οι άνδρες υποψήφιοι να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν απαλλαγεί νόμιμα από αυτές.

Να μην έχουν εκπέσει από στρατιωτικό βαθμό, αποβληθεί ή απολυθεί κατά περίπτωση από τις Ένοπλες Δυνάμεις, τα Σώματα Ασφαλείας καθώς και από θέση δημόσιας υπηρεσίας ή Ο.Τ.Α. ή άλλου νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου, για λόγους πειθαρχίας ή λόγους υγείας

Να μην έχουν καταδικασθεί για τέλεση ή απόπειρα κακουργήματος ή για έγκλημα ανυποταξίας,  λιποταξίας,  προσβολής  του  πολιτεύματος,  προσβολής  κατά  της πολιτειακής  εξουσίας,  πλαστογραφίας,  ψευδορκίας,  ψευδούς  καταμήνυσης, ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης, παράβασης καθήκοντος, ανθρωποκτονίας εκτός της προερχομένης από αμέλεια, συκοφαντικής δυσφήμισης, κλοπής, εκβίασης, απάτης,

10υπεξαίρεσης (κοινή και στην Υπηρεσία), απιστίας, καταπίεσης, ναρκωτικών, κατά της γενετήσιας  ελευθερίας  και  οικονομικής  εκμετάλλευσης  της  γενετήσιας  ζωής, εμπρησμό (με πρόθεση ή από αμέλεια) ή οποιουδήποτε άλλου εγκλήματος απόδόλο τελεσθέντος,  για  το  οποίο  επιβλήθηκε  ποινή  φυλάκισης  τουλάχιστον  τριών μηνών. Επίσης, να μην έχουν παραπεμφθεί αμετάκλητα σε δίκη ή εγκλεισθεί σε σωφρονιστικό κατάστημα για κακούργημα ή κάποιο από τα πλημμελήματα αυτά. Ο όρος  καταδίκη  περιλαμβάνει  και  την  καταδίκη  σε  ποινικό  σωφρονισμό  για  τα παραπάνω εγκλήματα που αποτελούν κώλυμα κατάταξης. Η απονομή χάριτος δεν αίρει την ανικανότητα για κατάταξη εκτός εάν έχει εκδοθεί έως την ημερομηνία υποβολής αίτησης συμμετοχής το κατά το άρθρο 47 παράγραφο 1 του Συντάγματος διάταγμα που αίρει το σχετικό κώλυμα.

Να μην έχουν στερηθεί οποτεδήποτε των πολιτικών δικαιωμάτων τους, έστω και αν έχει λήξει ο χρόνος που ορίσθηκε για τη στέρησή τους.

Να μην τελούν υπό στερητική δικαστική συμπαράσταση, έστω και επικουρική (πλήρη ή μερική).

Τα δικαιολογητικά

α.  Αίτηση -υπεύθυνη δήλωση αποκλειστικά για την Περιφερειακή  Ενότητα εντοπιότητάς τους, στην οποία, μεταξύ άλλων, θα δηλώνουν ότι:

αα. Διαθέτουν τα προσόντα και τις προϋποθέσεις του Κεφαλαίου Β ́ της προκήρυξης και δεν εμπίπτουν στα κωλύματα του ιδίου Κεφαλαίου, χωρίς να απαιτείται αναλυτική περιγραφήτους,

ββ.τα  αναφερόμενα  στην  αίτησή  τους  στοιχεία  είναι  αληθή  και  όλα  τα υποβαλλόμενα δικαιολογητικά είναι γνήσια και ακριβή,

γγ. συναινούν στην επεξεργασία των στοιχείων που αναφέρουν στην αίτησή τους.

β. Ευκρινές φωτοαντίγραφο δελτίου αστυνομικής ταυτότητας. Σε περίπτωση που δεν είναι διαθέσιμο, γίνεται δεκτό φωτοαντίγραφο σχετικής προσωρινής βεβαίωσης της αρμόδιας αρχής ή των κρίσιμων σελίδων του διαβατηρίου, αυτών στις οποίες αναγράφονται ο αριθμός και τα στοιχεία ταυτότητας του κατόχου ή των κρίσιμων σελίδων του ατομικού βιβλιαρίου υγείας οποιουδήποτε ασφαλιστικού φορέα. Αν δεν προκύπτει από τα ως άνω έγγραφα η ημερομηνία γέννησης, πρέπει να προσκομισθεί και πιστοποιητικό ή βεβαίωση γέννησης. Σε περίπτωση που στοιχεία των ως άνω δικαιολογητικών  έχουν  μεταβληθεί,  δηλώνονται  σε  υπεύθυνη  δήλωση  του  ν. 1599/1986.

γ. Ευκρινή φωτοαντίγραφα τίτλων σπουδών  ή ισότιμωνσχολών του εξωτερικού. Οι  κάτοχοι  ισότιμων  τίτλων  σπουδών  του εξωτερικού πρέπει  να συνυποβάλλουν φωτοαντίγραφο επίσημης μετάφρασής τους, καθώς και βεβαίωση ισοτιμίας από την αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

δ. Ευκρινή φωτοαντίγραφα πιστοποιητικών και/ή τίτλων σπουδών χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα:

αα. επεξεργασίας κειμένων,

ββ. υπολογιστικών φύλλων,

γγ. υπηρεσιών διαδικτύου

ε. Ευκρινή  φωτοαντίγραφα  πιστοποιητικών και/ή  τίτλων  σπουδών ξένων  γλωσσών, επικυρωμένα  και  επίσημα μεταφρασμένα στην ελληνική γλώσσα.

στ. Για την απόδειξη της εντοπιότητας οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλλουν ευκρινές αντίγραφο βεβαίωσης μόνιμης κατοικίας, πρόσφατης έκδοσης (όχι παλαιότερης των δύο μηνών από την ημερομηνία έναρξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων) του οικείου Δήμου, με την οποία να βεβαιώνεται ότιο υποψήφιος είναι μόνιμος κάτοικος  του  δήμου της Περιφερειακής Ενότητας  για  την  οποία  δικαιούται  να υποβάλλει αίτηση συμμετοχής. Για την απόδειξη του κριτηρίου της εντοπιότητας δεν γίνεται αποδεκτό πιστοποιητικό από το οποίο προκύπτει η ιδιότητα του δημότη.

  1. Η Διεύθυνση Οικονομικού  και  Διοικητικής  Υποστήριξης της  Γενικής  Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας θα αναζητήσει αυτεπάγγελτα για τους προσλαμβανόμενους: α. Αντίγραφο ποινικού μητρώου δικαστικής χρήσης.

β. Πιστοποιητικό Εισαγγελίας, ότι δεν έχουν παραπεμφθεί σε δίκη.

γ. Πιστοποιητικό Στρατολογικής Κατάστασης.

3.Η ανωτέρω Διεύθυνση θα προβεί σε αυτεπάγγελτο έλεγχο γνησιότητας-εγκυρότητας των δικαιολογητικών που κατατέθηκαν από τους προσλαμβανόμενους.

4.Όσων τα δικαιολογητικά αποδεικνύονται ότι είναι ψευδή, ανακριβή, μη γνήσια-έγκυρα, εκτός των ποινικών ευθυνών τους, θα θεωρούνται αποτυχόντες του Διαγωνισμού, θα ανακαλείται η απόφαση διορισμού τους και για την πλήρωση των κενούμενων θέσεων θα  καλούνται ως  επιλαχόντες υποψήφιοι  από  τους  εγγεγραμμένους  στον  πίνακα κατάταξης, κατά τη σειρά εγγραφής τους.

Δείτε εδώ την προκήρυξη για τις προσλήψεις

Πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση