Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καταγγελία - σοκ για το γηροκομείο: Ζήτησαν υπογραφές ότι δεν φέρουν ευθύνη για κρούσματα κορωνοϊού

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2020 21:31 Καταγγελία - σοκ για το γηροκομείο: Ζήτησαν υπογραφές ότι δεν φέρουν ευθύνη για κρούσματα κορωνοϊού

Το γηροκομείο το Σάββατο ζήτησε υπογραφές ότι δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση κρούσματος κορωνοϊού ενώ ήδη είχαν καταγραφεί από την αρχή της εβδομάδας

Μια απίστευτη καταγγελία έρχεται στο φως για το γηροκομείο στον Αγιο Παντελεήμονα από κόρη ηλικιωμένης που διαμένει στη δομή που έχει σημάνει συναγερμός με 41 μέχρι στιγμής θετικά κρούσματα κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα όπως είπε στην εκπομπή Live news στο Mega η μητέρας της δεν βρίσκεται μεταξύ των όσων έχουν κολλήσει τον ιό, ενώ ουδέποτε ενημερώθηκε για το τι έχει συμβεί.

"Η μητέρα μου ζει στο γηροκομείο. Είναι αρνητική από το τεστ που έγινε. Κάθε μέρα επικοινωνούσα με την προϊσταμένη, κάθε μεσημέρι, να ρωτήσω για την μητέρα μου. Πήρα και χθες. Ρώτησα αν είναι όλα καλά και μου είπαν ότι όλα ήταν καλά. Το βράδυ δεν είχαμε ειδήσεις. Το πρωί δεν είχα ρεύμα, δεν είχα μάθει τίποτα. Σήμερα στις 12 και μισή επικοινώνησε η κόρη μου με το γηροκομείο για άλλο θέμα, και έτσι ενημερωθήκαμε", εξήγησε η γυναίκα.

"Το Σάββατο μας έστειλαν χαρτί να υπογράψουμε, ότι σε περίπτωση κορωνοϊού και αν προκύψει κρούσμα, δεν φέρει το γηροκομείο καμία ευθύνη. Μας είπαν ότι είναι συνέχεια της σύμβασης που έχουμε υπογράψει, και ότι τους το σύστησε να το κάνουν ο ΕΟΔΥ. Μου είπαν ακόμα ότι ο νοσηλευτής που βρέθηκε θετικός δούλευε βράδυ, και δούλευε με 4 μάσκες και 3 γάντια", πρόσθεσε η ίδια.

Να σημειωθεί ότι το γηροκομείο γνώριζε για κρούσματα από την αρχή της εβδομάδας. Μάλιστα μιλώντας ο ιδιοκτήτης στην ίδια εκπομπή είπε ότι τον είχε καλέσει ο ΕΟΔΥ ρωτώντας τον αν ήξερε ότι εργαζόμενος του οίκου ευγηρίας ήταν θετικός

Τι λέει ο ιδιοκτήτης του γηροκομείου

Ο Κωνσταντίνος Κάκος, γιος του ιδιοκτήτη του γηροκομείου στον Αγ. Παντελεήμονα όπου έχουν εντοπιστεί 41 μέχρι στιγμής κρούσματα κορονοϊού αναφερόμενος στην καταγγελία της κόρης ηλικιωμένης που διαμένει στη μονάδα, ότι έλαβε το Σάββατο χαρτί από το γηροκομείο που ανέφερε ότι το γηροκομείο δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση εμφάνισης κρούσματος κορονοϊού, ο κ. Κάκος είπε ότι "Δεν της ζητήσαμε χαρτί για τον κορονοϊό. Ζητήσαμε χαρτί για κάθε αρρώστια. Είπαμε ότι δεν είμαστε νοσοκομείο, είμαστε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων. Δεν το ξέραμε για τον κορονοϊό όταν στείλαμε το χαρτί".

"Είμαστε πάνω από τριάντα χρόνια στο χώρο της τρίτης ηλικίας. Έρχονται συνέχεια και μας ελέγχουν, ειδικά τον τελευταίο μήνα. Ξαφνικά καταλάβαμε ότι μια γιαγιά και ένας παππούς είχαν πυρετό, και ο παππούς είχε χαμηλό οξυγόνο. Εμείς έχουμε θάλαμο απομόνωσης και τους πήγαμε εκεί. Τους στείλαμε μετά νοσοκομείο και μάθαμε ότι είναι θετικοί", σημείωσε ο κ. Κάκος.

"Ένας υπάλληλος μας είπε ότι φεύγει και πάει αλλού για δουλειά, ξαφνικά. Αυτό έγινε δύο ημέρες αφού εντοπίσαμε τα προαναφερθέντα κρούσματα, την προηγούμενη εβδομάδα, την προηγούμενη Τρίτη ή Τετάρτη. Χτύπησε το τηλέφωνό μου ένα βράδυ, είναι μια κυρία από τον ΕΟΔΥ και με ρώτησε αν γνωρίζω ότι ο συγκεκριμένος υπάλληλος είναι θετικός στον ιό. Δεν γνώριζα τίποτα. Μας είπαν ότι πρέπει να γίνει ιχνηλάτηση. Την επόμενη ημέρα έμαθα και για τον άλλο υπάλληλο. Κάναμε συμφωνία γιατροί και οικογένεια ότι αν βρεθούν ύποπτα περιστατικά να πηγαίνουν στο νοσοκομείο", συνέχισε ο ίδιος.

"Αγοράσαμε rapid test, κάναμε σε κάποιους ασθενείς, και έβγαιναν αρνητικά. Μετά όποιον βλέπαμε ότι είχε πυρετό τους στέλναμε στο νοσοκομείο και ενημερώναμε την περιφέρεια. Την Κυριακή έγινε ιχνηλάτηση και βρέθηκαν τα κρούσματα που ξέρετε", περιέγραψε ο κ. Κάκος.

πηγή: thetoc.gr