Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φωτιά στον Έβρο: Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες στη Λευκίμμη - Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 02 Οκτωβρίου 2020 09:49 Φωτιά στον Έβρο: Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες στη Λευκίμμη - Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις

Επιχειρούν 129 πυροσβέστες και ομάδες της ΕΜΑΚ στις εστίες.

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική μετά από τη φωτιά που εκδηλώθηκε το πρωί της Πέμπτης στην περιοχή της Λευκίμμης του Δήμου Σουφλίου και μέχρι το βράδυ έφτασε στις παρυφές του προστατευόμενου δάσους της Δαδιάς. Η φωτιά εξακολουθεί να καίει δασικές εκτάσεις και έχει πλησιάσει επικίνδυνα στις προστατευόμενες περιοχές.

Οι ισχυροί άνεμοι που φυσούσαν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν και αυτή την ώρα επιχειρούν στη Λευκίμμη Σουφλίου Έβρου, 129 πυροσβέστες με 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 34 οχήματα, με 4 ομάδες πεζοπόρου τμήματος από την 1η ΕΜΑΚ & 2 ομάδες από την 2η ΕΜΑΚ. Συνδρομή από υδροφόρες & μηχανήματα έργου.

Η μάχη με τις φλόγες ήταν ολονύκτια και από τα ξημερώματα της παρασκευής επιχειρούν ξανά με ρίψεις υδροφόρα αεροπλάνα που βρίσκονται στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Πέτροβιτς, μιλώντας στο e-evros, δήλωσε ότι "Είναι μια δύσκολη νύχτα. Φαίνεται ότι έχουμε ένα ανεξέλεγκτο μέτωπο. Υπάρχουν εστίες γύρω από το εθνικό πάρκο της Δαδιάς κι εκεί δίνεται η μάχη. Η συνδρομή των εναέριων μέσων ήταν πολύ σημαντική"

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής

Πηγή: thetoc.gr