Ακατάσχετα τα αναδρομικά των συνταξιούχων – Έρχεται νομοθετική ρύθμιση

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 02 Οκτωβρίου 2020 11:21 Ακατάσχετα τα αναδρομικά των συνταξιούχων – Έρχεται νομοθετική ρύθμιση

Τα αναδρομικά των συνταξιούχων θα είναι ακατάσχετα και χωρίς την δυνατότητα συμψηφισμών για φόρους και ληξιπρόθεσμες οφειλές σε δήμους, τράπεζες και ασφαλιστικές εισφορές. Αυτό ανακοίνωσε στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Άμεσα  θα κατατεθεί και νομοθετική ρύθμιση από το υπουργείο Οικονομικών για τα αναδρομικά που θα πάρουν οι συνταξιούχοι, είπε επίσης ο υφυπουργός Οικονομικών απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του αναπληρωτή τομεάρχη Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Τρύφωνα Αλεξιάδη.

Ο Απόστολος Βεσυρόπουλος ξεκαθάρισε το θέμα με απόλυτο τρόπο λέγοντας ότι άμεσα θα κατατεθεί στην Βουλή νομοθετική πρωτοβουλία όπου για την καταβολή των αναδρομικών στους συνταξιούχους θα προβλέπει  ότι θα «είναι ακατάσχετα και δεν θα συμψηφίζονται με χρέη στο δημόσιο όπως επίσης και για οφειλές σε δήμους, ασφαλιστικά ταμεία και τις  τράπεζες».

«Η απάντησή μας, είναι ξεκάθαρη: Η καταβολή των αναδρομικών και η νομοθετική μας  ρύθμιση δείχνει την ευαισθησία μας σε μια δύσκολη περίοδο για την οικονομία αλλά και την κοινωνία», τόνισε ο Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση