Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Ζάκυνθο - Εξετάζεται εκκένωση οικισμού

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 04 Οκτωβρίου 2020 18:43 Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Ζάκυνθο - Εξετάζεται εκκένωση οικισμού

Η μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 4 το μεσημέρι. Ο αέρας δυσκολεύει ιδιαίτερα το έργο των πυροσβεστών παρά το γεγονός ότι επιχειρούν και 8 πτητικά μέσα!

Στο σημείο βρίσκεται μεγάλη πυροσβεστική δύναμη ενώ από αέρος, δίνουν μάχη με τη φωτιά 6 πυροσβεστικά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Μετά τις 18.00 το απόγευμα, η Πυροσβεστική ανακοίνωσε ότι ενισχύονται οι δυνάμεις της στο σημείο με 3 ομάδες αερομεταφερόμενων πεζοπόρων τμημάτων της 1ης ΕΜΑΚ. Συνολικά επιχειρούν 69 πυροσβέστες, με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 16 οχήματα με τη συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.

Σύμφωνα με tweet της Πυροσβεστικής, στη Ζάκυνθο πηγαίνει ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής Στέφανος Κολοκούρης και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλειος Παπαγεωργίου για να συντονίσουν τις πυροσβεστικές δυνάμεις…

Σύμμαχος της φωτιάς είναι οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή και δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι αρχές της Ζακύνθου νωρίτερα, εξέταζαν το ενδεχόμενο εκκένωσης του χωριού, καθώς οι συνθήκες έγιναν δύσκολες. Ωστόσο, πριν τις 18:00 η φορά του ανέμου άλλαξε κατεύθυνση και έτσι η πύρινη λαίλαπα άρχισε να κατευθύνεται προς τη θέση Άγιος Ανδρέας, με αποτέλεσμα να μη χρειάζεται να εκκενωθεί ο οικισμός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, imerazante

Προσαρμοσμένη αναζήτηση