Πρωτοβουλία Αστυνομικών για γιατρούς-νοσηλευτές: «Από το χειροκρότημα στα μπαλκόνια, τώρα μας λένε να τους αντιμετωπίσουμε με τα γκλοπς»

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 04 Οκτωβρίου 2020 20:56 Πρωτοβουλία Αστυνομικών για γιατρούς-νοσηλευτές: «Από το χειροκρότημα στα μπαλκόνια, τώρα μας λένε να τους αντιμετωπίσουμε με τα γκλοπς»

Θέση ενάντια στον νόμο Χρυσοχοΐδη για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, αλλά και, ευρύτερα, στην καταστολή των κοινωνικών αγώνων, παίρνει η «Πρωτοβουλία Αστυνομικών», που πρόσφατα, δε, είχε ταχθεί και με το μέρος των μαθητών που κάνουν τις καταλήψεις στα σχολεία.

 

Ανακοίνωση με την οποία εκφράζουν την απόλυτη αντίθεσή τους με τον νόμο Χρυσοχοΐδη για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, αλλά και, ευρύτερα, στην καταστολή των κοινωνικών αγώνων, εξέδωσε η «Πρωτοβουλία Αστυνομικών».

Όπως τονίζουν χαρακτηριστικά οι ένστολοι, «ο ρόλος της αστυνομίας είναι να προστατεύει το λαό, όχι να τον πολιορκεί» και ξεκαθαρίζουν πως δεν πρόκειται να μετατραπούν σε «δήμιοι» του λαού, προκειμένου να εφαρμοστούν οι «απαράδεκτες πολιτικές της κυβέρνησης νομικών».

Σε άλλο σημείο, δε, λένε: «Η πολιτική αυτή θέτει στο στόχαστρό της τον ''εχθρό-λαό'', που παλεύει στους δρόμους και στους χώρους δουλειάς, διεκδικώντας βελτίωση των υγειονομικών μέτρων, αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις και κοινωνική ασφάλιση», ενώ υπάρχει και η εξής αναφορά για όσα έγιναν στην πρόσφατη διαμαρτυρία των γιατρών για τις ελλείψεις στην υγεία: «Πριν λίγο καιρό μας καλούσαν να βγούμε στα μπαλκόνια για να τους χειροκροτήσουμε, και τώρα μας δίνουν εντολή να τους αντιμετωπίσουμε με τα γκλοπς»!

Αξίζει να σημειώσουμε ότι, πρόσφατα, η «Πρωτοβουλία Αστυνομικών» είχε ταχθεί και με το μέρος των μαθητών που κάνουν τις καταλήψεις στα σχολεία, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ενώνει τη φωνή της με τους μαθητές και στηρίζει τον αγώνα και τα δίκαια αιτήματά τους. Ακριβώς επειδή και εμείς οι αστυνομικοί είμαστε αναπόσπαστο κομμάτι του ελληνικού λαού, μέσα στα παιδιά αυτά είναι και τα δικά μας, που αγωνιούν για την επόμενη μέρα. Τα αιτήματα για τα οποία παλεύουν δεν είναι άλλα, παρά για να προστατευθούν από την πανδημία τα ίδια, οι εκπαιδευτικοί τους, αλλά και οι γονείς τους. Στόχος τους είναι να έχουν μια πιο ασφαλή και πιο ποιοτική εκπαιδευτική διαδικασία».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της «Πρωτοβουλίας Αστυνομικών»:

«Να μην γίνουν οι αστυνομικοί τύραννοι του λαού!

Εδώ και αρκετά χρόνια, με κορωνίδα την περίοδο της οικονομικής κρίσης και των μνημονίων, πραγματοποιείται από τις εκάστοτε κυβερνήσεις μία εξευτελιστική για τους αστυνομικούς προσπάθεια να μετατραπούμε οι ίδιοι σε όργανα καταπίεσης και τρομοκρατίας σε βάρος του λαού. Αυτή την εποχή που διανύουμε με την έξαρση της πανδημίας του θανατηφόρου ιού, η τωρινή κυβέρνηση παίρνοντας τη σκυτάλη από την προηγούμενη, συνεχίζει στην ίδια επαίσχυντη γραμμή. Αντί να θεωρούμαστε από τους πολίτες ως αυτοί που τους προστατεύουν από την εγκληματικότητα, εξαιτίας των κυβερνητικών πολιτικών έχουμε αρχίσει να παίρνουμε τη μορφή ''τυράννων'' ενάντια σε αυτούς που δίνουν μάχες με μοναδικό αίτημα το δικαίωμα στην αξιοπρεπή ζωή.

Η θεσμοθέτηση του νόμου για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, τον οποίο η παράταξή μας είχε καταγγείλει, έδωσε άλλο ένα στίγμα της σκληρής πολιτικής της τωρινής κυβέρνησης. Η πολιτική αυτή θέτει στο στόχαστρό της τον ''εχθρό-λαό'', που παλεύει στους δρόμους και στους χώρους δουλειάς, διεκδικώντας βελτίωση των υγειονομικών μέτρων, αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις και κοινωνική ασφάλιση.

Φυσικά, ο μηχανισμός στον οποίο κάθε φορά ανατίθεται η εφαρμογή της πολιτικής αυτής είναι η Αστυνομία, εμείς οι αστυνομικοί. Κανείς όμως δεν ρώτησε τον Έλληνα αστυνομικό αν θέλει ο ρόλος του να ταυτίζεται με την καταστολή ή να προστατεύει τη ζωή και την περιουσία του λαού από το έγκλημα.

Πώς μπορούμε να δεχτούμε να γίνουμε ''τύραννοι'' σε βάρος των εργαζομένων, που δεν είναι άλλοι από τα μέλη των οικογενειών μας, οι φίλοι μας, οι γνωστοί μας;

Η εφαρμογή του νόμου αυτού πήρε ''σάρκα και οστά'', την ώρα που οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία διαδήλωναν για καλύτερες και πιο ασφαλείς εργασιακές συνθήκες. Οι συνάδελφοι των Διμοιριών έλαβαν εντολή για την καταστολή της διαμαρτυρίας των σύγχρονων ηρώων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της πανδημίας. Πριν λίγο καιρό μας καλούσαν να βγούμε στα μπαλκόνια για να τους χειροκροτήσουμε, και τώρα μας δίνουν εντολή να τους αντιμετωπίσουμε με τα γκλοπς! Οι εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας εξευτελίζουν το Σώμα μας, και αντί να χτίζουν γέφυρες με την κοινωνία, τις καταστρέφουν. Η κυβέρνηση έχει απεριόριστες ευθύνες για το ''έργο'' που μας έχει αναθέσει.

Εδώ και τώρα να απεμπλακούμε από την εφαρμογή του νόμου για τον περιορισμό των διαδηλώσεων! Δεν θα γίνουμε εμείς οι δήμιοι του λαού μας!

Υπενθυμίζουμε στους κυβερνώντες ότι στη συντριπτική μας πλειοψηφία δεν προερχόμαστε από οικογένειες εφοπλιστών και μεγαλοεπιχειρηματιών. Είμαστε παιδιά λαϊκών οικογενειών που πασχίζουν μαζί με τον υπόλοιπο λαό να ''τα βγάλουν πέρα''. Έχουμε υπομείνει πάρα πολλά και εμείς ως κλάδος. Είδαμε και εμείς τη ζωή μας να υποβαθμίζεται μέσα στην κρίση, τον μισθό μας να ελαττώνεται, τους συγγενείς μας να μένουν χωρίς δουλειά. Γι’ αυτό ακριβώς έχουμε γνώση για το πού ανήκουμε, δηλαδή στο πλευρό του λαού μας.

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων θα πρέπει να αντιδράσουν και να διαμαρτυρηθούν για την υλοποίηση του νόμου αυτού που μας βάζει απέναντι στο λαό. Να απαιτήσουν από την κυβέρνηση να σταματήσει να μας χρησιμοποιεί για την εφαρμογή των απαράδεκτων πολιτικών της. Εργαζόμενοι στις Υγειονομικές Δομές, μαθητές και κάθε λογής εργαζόμενος να μην ξανατεθεί στο στόχαστρο. Ο ρόλος της Αστυνομίας είναι να προστατεύει το λαό, όχι να τον πολιορκεί! Όλοι μαζί οι συνάδελφοι να αντισταθούμε μπροστά στην επιλογή ορισμένων να επαναφέρουν τον αστυνομικό πίσω σε σκοτεινές εποχές!

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ»

πηγή: gazzetta.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση