Δολοφονία στην Καλλιθέα: Πώς στήθηκε η ενέδρα θανάτου για τον "Απάτσι" Βαγγέλη Πάλλη - Τα τρία σενάρια

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 06 Οκτωβρίου 2020 09:14 Δολοφονία στην Καλλιθέα: Πώς στήθηκε η ενέδρα θανάτου για τον "Απάτσι" Βαγγέλη Πάλλη - Τα τρία σενάρια

Ο 60χρονος Βαγγέλης Πάλλης ή "Απάτσι" δέχθηκε τα πυρά αγνώστων λίγο μετά τις 04:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας στη συμβολή της Λ. Θησέως με την οδό Κανακίδη στην Καλλιθέα.

"Στημένο" ραντεβού εκτέλεσης, παρακολούθηση… θανάτου ή ενέδρα εξόντωσης, είναι τα τρία ενδεχόμενα που εξετάζουν τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής για τον τρόπο δολοφονίας του 60χρονου επονομαζόμενου "Απάτσι", χθες τα ξημερώματα στην Καλλιθέα, προκειμένου να εντοπίσουν ίχνη και στοιχεία για τους δράστες.

Από την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, και τις τελευταίες επαφές του θα εξετάσουν αν ο 60χρονος, είχε δώσει ραντεβού με τους δολοφόνους στο συγκεκριμένο σημείο. Από την έρευνα για τον εντοπισμό βιντεοληπτικού υλικού από την ευρύτερη περιοχή θα εξετάσουν αν οι δράστες παρακολουθούσαν το θύμα και βρήκαν την κατάλληλη στιγμή για να δράσουν δολοφονικά. Επίσης, θα εξετάσουν αν το συγκεκριμένο σημείο και η περιοχή ήταν "τακτικά" σημεία επίσκεψης του 60χρονου, με τους δράστες να στήνουν την ενέδρα θανάτου, εκεί.

Ο 60χρονος δέχθηκε τα πυρά αγνώστων λίγο μετά τις 04:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας στη συμβολή της Λ. Θησέως με την οδό Κανακίδη στην Καλλιθέα. Μεταφέρθηκε τραυματισμένος στον Ευαγγελισμό, όπου λίγο αργότερα κατέληξε. Οι δράστες φαίνεται να επέβαιναν σε αυτοκίνητο και προσέγγισαν το θύμα την ώρα που εκείνο προσέγγιζε ή απομακρυνόταν από την μοτοσυκλέτα του που ήταν σε κοντινή απόσταση. Πυροβόλησαν έξι φορές εναντίον του με πιστόλι των 7,65 ΜΜ, ανατολικού τύπου, με μία βολίδα να τον βρίσκει στον ώμο και από εκεί να διαπερνά τον θώρακα και την καρδιά.

Ποιος ήταν ο "Απάτσι"

Ο "Απάτσι", σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τα τελευταία χρόνια δεν φαίνεται να είχε απασχολήσει τις Αρχές, ούτε σε πληροφοριακό επίπεδο. Ο 60χρονος, στις 26 Σεπτεμβρίου του 2002 είχε συλληφθεί, σε ηλικία 42 ετών, στην είσοδο του νοσοκομείου "Ασκληπιείο Βούλας", ύστερα από οργανωμένη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ.. Οι αστυνομικοί είχαν βρει τότε πάνω του μία πλαστή ταυτότητα και μία πλαστή άδεια οδήγησης στο όνομα "Γρηγόρης Γρηγοριάδης". Στην κατοχή του είχε και ένα πιστόλι, μάρκας Zastava με τέσσερις γεμιστήρες. Ήταν καταζητούμενος για έξι χρόνια.

Τον Ιούνιο του 1996 είχε καταφέρει να δραπετεύσει από το Αστυνομικό Τμήμα Λαμίας, ενώ δικαζόταν για απόπειρα ανθρωποκτονίας στην περιοχή, για την οποία εξέτιε την ποινή του. Σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για τη δολοφονία του Παναγιώτη Παπαδάκου τον Μάιο του 1995 στο πάρκινγκ του Ιπποδρόμου. Τον Ιούλιο του 2004, ωστόσο, το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Θήβας τον αθώωσε ομόφωνα για τη δολοφονία του Παναγιώτη Παπαδάκου. Μία από τις υποθέσεις που φέρεται να είχε εμπλοκή αλλά δεν αποδείχθηκε ποτέ, ήταν η δολοφονία του ιδιοκτήτη αλόγων Δημήτρη Μιχαηλίδη και τον τραυματισμό του αδερφού του Βασίλη, στον Μάιο του 2002 έξω από τον ιππόδρομο. Ως δράστης συνελήφθη ο αδερφός, γνωστού κακοποιού από την Ελευσίνα, στον οποίο φέρεται να είχε δώσει υποστήριξη και καταφύγιο ο "Απάτσι", πληροφορία που ποτέ δεν επιβεβαιώθηκε.

Οι εξεγέρσεις στις φυλακές

Κατά τη διάρκεια της πολυετούς παρουσίας του στις φυλακές πήρε μέρος σε σειρά δράσεων για τα δικαιώματα των κρατουμένων. Εκεί ήρθε σε επαφή, μεταξύ άλλων, με κρατουμένους από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, με τους οποίους μοιραζόταν κοινά αιτήματα. Είχε πρωταγωνιστικό ρόλο σε εξεγέρσεις που είχαν γίνει στα Τρίκαλα και στο Μαλανδρίνο. Το Νοέμβριο του 2008 είχε κάνει πολυήμερη απεργία πείνας ως μέλος της συντονιστικής επιτροπής κρατουμένων. Όταν είχε γίνει στη Λάρισα η δίκη του για την ενεργό συμμετοχή του στην εξέγερση των φυλακών Τρικάλων το 2007, στο άκουσμα της ποινής (τρία χρόνια φυλάκιση) είχαν ξεσπάσει οδομαχίες ανάμεσα σε αντιεξουσιαστές που τον υποστήριζαν και αστυνομικές δυνάμεις.

Ένα χρόνο πριν αποφυλακιστεί το 2011, είχε δεχθεί επίθεση με γυαλί-"μαχαίρι" από συγκρατούμενο του μέσα στις φυλακές.

Πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση