Ένοχος ο «Δράκος της Ξάνθης» που βίασε και έκαψε ζωντανή την 34χρονη Ζωή

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 06 Οκτωβρίου 2020 16:52 Ένοχος ο «Δράκος της Ξάνθης» που βίασε και έκαψε ζωντανή την 34χρονη Ζωή

Το Μικρό Ορκωτό Εφετείο Θράκης επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης και 18 ετών

Ένοχος κρίθηκε ο αποκαλούμενος «Δράκος της Ξάνθης» από το Μικρό Ορκωτό Εφετείο Θράκης στην κατ’ αναίρεση δίκη που πραγματοποιήθηκε.

Το δικαστήριο επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης και 18 ετών για τα εγκλήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και του εμπρησμού, όπως μεταδίδει ο «Παρατηρητής της Ξάνθης».

Υπενθυμίζεται ότι ο καταδικασθέντας, που διατηρούσε μανάβικο στην Ξάνθη, σόκαρε το πανελλήνιο τα ξημερώματα της 27ης Δεκεμβρίου 2012, όταν ακολούθησε την κοπέλα που επέστρεφε από διασκέδαση στο σπίτι όπου διέμεναν οι γονείς της και τη στιγμή που έψαχνε τα κλειδιά στην τσάντα της τής επιτέθηκε, τη βίασε, την κακοποίησε και την έκαψε ζωντανή.

Το ιατροδικαστικό πόρισμα κατέληγε στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για ένα απίστευτης αγριότητας έγκλημα, καθώς μεταξύ όσων διαπίστωσε ο ιατροδικαστής ήταν ότι η 34χρονη έφερε δύο τομές στα γεννητικά της όργανα, που δεν έγιναν με μαχαίρι, αλλά με άλλο αιχμηρό αντικείμενο!

Στη συνέχεια, προτού το θύμα αφήσει την τελευταία της πνοή από τις πολλαπλές βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ο δολοφόνος την είχε περιλούσει με βενζίνη που έκλεψε από παρακείμενο σταθμευμένο μηχανάκι και της έβαλε φωτιά. Τραγική ειρωνεία είναι ότι ο πατέρας και ο αδερφός της κοπέλας κατέβηκαν για να σβήσουν τη φωτιά, δίχως να γνωρίζουν το άσχημο παιχνίδι που τους επιφύλασσε η μοίρα!

Αξίζει να σημειωθεί ότι το παρών κατά τη διάρκεια της δίκης έδωσαν και συλλογικότητες κατά της έμφυλης βίας που ανήρτησαν πανό έξω από τον χώρο των δικαστηρίων.

Πηγή: newsbeast.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση