Κορωνοϊός: Στο «τραπέζι» η γενικευμένη χρήση μάσκας

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 09 Οκτωβρίου 2020 07:42 Κορωνοϊός: Στο «τραπέζι» η γενικευμένη χρήση μάσκας

Ο υπουργός Υγείας μίλησε για ο ενδεχόμενο νέων μέτρων στο πλαίσιο αντιμετώπισης του κορονοϊού. Η απάντηση του για την πιθανότητα νέου lockdown σε όλη τη χώρα.

Για την εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα μας και το ενδεχόμενο επιβολής νέων μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας, μίλησε ο Βασίλης Κικίλιας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1. 

Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι οι ειδικοί επιστήμονες με τους οποίους συνεργάζεται η κυβέρνηση έχουν τον πρώτο λόγο. Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση για την εφαρμογή των μέτρων που έχουν ήδη ανακοινωθεί, “πριν φτάσουμε στο σημείο να επιβάλλουμε νέα”. Ο κ. Κικίλιας επεσήμανε ότι τα κρούσματα στην Αττική δείχνουν να σταθεροποιούνται κι αυτό δείχνει ότι τα μέτρα φέρνουν αποτελέσματα, αλλά υπάρχει έξαρση σε άλλες περιοχές της χώρας.

Αναφέρθηκε επίσης και στη χθεσινή συγκέντρωση έξω από το Εφετείο που εκδικαζόταν η υπόθεση της Χρυσής Αυγής και ζήτησε από τους χιλιάδες πολίτες που συγκεντρώθηκαν να είναι πολύ προσεκτικοί τις επόμενες μέρες.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο επιβολής ενός γενικού lockdown, ο Βασίλης Κικίλιας απάντησε ότι αυτό αποτελεί την ύστατη λύση, καθώς θα πρέπει να αναλογιστούμε τις οικονομικές συνέπειες και τις ανάγκες της κοινωνίας. Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο να επιβληθεί χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους, είπε ότι αποτελεί ένα πιθανό μέτρο που βρίσκεται πάνω στο τραπέζι και τα πάντα θα κριθούν από τις εισηγήσεις των ειδικών.

Ο κ. Κικίλιας, απαντώντας στο ερώτημα πότε θα χτυπήσει… καμπανάκι για τις ΜΕΘ, είπε ότι συνεχώς προστίθενται νέες ΜΕΘ στο σύστημα και την επόμενη εβδομάδα μάλιστα θα παραδοθούν 50 νέες από τον πρωθυπουργό. Ειδικά σε ό,τι αφορά την Αττική, σύμφωνα με την υπεύθυνη, κυρία Κοτανίδου, οι αντοχές του συστήματος θα αρχίσουν να δοκιμάζονται, όταν οι διασωληνωμένοι θα ξεπεράσουν τους 100 και θα πλησιάσουν τους 150.

Τέλος, για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, τόνισε ότι με τα σημερινά δεδομένα, αναμένεται στη χώρα μας στις αρχές του 2021, καθώς πολλά εμβόλια φιλοδοξούν να είναι έτοιμα από τα τέλη του τρέχοντος έτους μέχρι τα μέσα του επόμενου και θα βοηθήσουν να επανέλθουμε σε μερική κανονικότητα.

Ακούστε όσα είπε ο κ. Κικίλιας στον ΑΝΤ1

Προσαρμοσμένη αναζήτηση