«Εξερράγη» ο Κοντονής κατά ΣΥΡΙΖΑ! «Άθλιοι, συκοφάντες και ψεύτες» (video)

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 08 Οκτωβρίου 2020 23:29 «Εξερράγη» ο Κοντονής κατά ΣΥΡΙΖΑ! «Άθλιοι, συκοφάντες και ψεύτες» (video)

Υπάρχει πια… εσωκομματικό ρήγμα στον ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο όσο περνά η ώρα “βαθαίνει”. Κι αυτό καθώς ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, επιμένει στους χαρακτηρισμούς που έκανε κατά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σε συνέντευξη που έδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, ο κ. Κοντονής εξαπέλυσε μια νέα, σφοδρότατη επίθεση στην Κουμουνδρούρου, κάνοντας λόγο για άθλιους, συκοφάντες και ψεύτες!

«Μετά από 41 χρόνια στην αριστερά λένε ότι γίνομαι 5η φάλαγγα της Δεξιάς. Είναι άθλιοι, συκοφάντες και ψεύτες», ανέφερε χαρακτηριστικά, απαντώντας εκ νέου στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, μέσω της οποίας η Κουμουνδούρου τον κατηγορούσε πως «υιοθετεί τα fake news της ΝΔ», προσθέτοντας ότι «οι δηλώσεις του είναι απαράδεκτες και αντικειμενικά εξυπηρετούν πολιτικά συμφέροντα εχθρικά προς την Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Κοντονής, μεταξύ άλλων ανέφερε πως είχε προειδοποιήσει για τον νέο Ποινικό Κώδικα ότι κάποιες αλλαγές «θα έριχναν στα μαλακά τη Χρυσή Αυγή». Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε πως: «Εγώ όταν ήμουν υπουργός είχα πει ότι υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορούμε να πάμε με αυτόν τον ποινικό κώδικα. Αν δεν αλλάξουν συγκεκριμένα άρθρα, δεν μπορεί η κυβέρνηση να πάρει την πολιτική ευθύνη. Είχα μιλήσει για την μετατροπή του αδικήματος της δωροδοκίας, για τη στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων, για τα θέματα του βιασμού, όπως και για τα βασανιστήρια».

«Αυτό που προπαγάνδισε η Νέα Δημοκρατία ότι εγώ παραιτήθηκα δήθεν για το συγκεκριμένο θέμα είναι απολύτως ψευδές. Δεν έχω δεκαετίες στην πολιτική, 41 χρόνια είμαι κομουνιστής στην Ανανεωτική Αριστερά κι εκεί παραμένω απαρέγκλιτα», ανέφερε επίσης ο Σταύρος Κοντονής.

Δείτε όλα όσα είπε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης

Η σκληρή ανακοίνωση από ΣΥΡΙΖΑ

«Οι δηλώσεις του Σταύρου Κοντονή, που υιοθετούν την προπαγάνδα και τα fake news της Νέας Δημοκρατίας, είναι απαράδεκτες και αντικειμενικά εξυπηρετούν πολιτικά συμφέροντα εχθρικά προς την Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία» τόνιζε νωρίτερα η Κουμουνδούρου σε μια πολύ σκληρή ανακοίνωση.

Από την πλευρά του, κ. Κοντονής απάντησε λέγοντας πως «επιστρέφω αυτούσια στους εκδότες της, την ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ως μνημείο συκοφαντίας και σταλινισμού και απαξιώ να την σχολιάσω».

Το χρονικό της κόντρας

Οι “κραδασμοί” στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκίνησαν έπειτα από την παραίτηση του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης από την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. Μάλιστα, μεγαλύτερες «φωτιές» άναψε η θέση που πήρε για ένα από τα κρίσιμα θέματα του τελευταίου 24ωρου, τον Ποινικό Κώδικα που πέρασε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ευνοεί τα καταδικασμένα μέλη της Χρυσής Αυγής.

Στην Κουμουνδούρου επικρατεί αναβρασμός και σε κεντρικό επίπεδο εκδόθηκε μια εξόχως σκληρή ανακοίνωση, ενώ και ο εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν ιδιαιτέρως αιχμηρός κατά του πρώην υπουργού δικαιοσύνης.

Με πληροφορίες από: Open.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση