ΣΥΡΙΖΑ: Νέα απάντηση στον Κοντονή με «βαριές» κουβέντες και… διαγραφή!

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 08 Οκτωβρίου 2020 23:37 ΣΥΡΙΖΑ: Νέα απάντηση στον Κοντονή με «βαριές» κουβέντες και… διαγραφή!

Οι δρόμοι του ΣΥΡΙΖΑ και του Σταύρου Κοντονή έχουν πια χωρίσει… οριστικά, με τις εξελίξεις να είναι καταιγιστικές σε λιγότερες από 24 ώρες!

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης αποτελεί παρελθόν από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, με τις δύο πλευρές να επιδίδονται σε μια “μάχη χαρακωμάτων” με ανακοινώσεις και δηλώσεις.

Τελευταίο επεισόδιο στην κόντρα η ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μέσα από την οποία κατηγορεί τον Σταύρο Κοντονή πως στράφηκε κατά του κόμματός του αλλά και για “απαράδεκτους, συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς για συντρόφους του”.

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται ως απάντηση στην “έκρηξη” του Σταύρου Κοντονή, ο οποίος νωρίτερα και μιλώντας σε τηλεοπτικό δελτίο, έκανε λόγο για “άθλιους, συκοφάντες και ψεύτες”!

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

“Ο Σταύρος Κοντονής παραμένει απαρέγκλιτα, σύμφωνα με δήλωσή του, “κομμουνιστής στην ανανεωτική Αριστερά”. Προφανώς κανένας δεν μπορεί να του αφαιρέσει αυτό το δικαίωμα.

Το δικαίωμα όμως να είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία το απεμπόλησε ο ίδιος από τη στιγμή που αποφάσισε να στραφεί κατά του κόμματος του όχι μόνο με ανυπόστατες κατηγορίες για τον ποινικό κώδικα που εκ των πραγμάτων ευνοούν την προπαγάνδα και τα fake news της ΝΔ, αλλά και με απαράδεκτους, συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς για συντρόφους του. Επέλεξε με την στάση του να προσπαθήσει να αμαυρώσει μια τεράστια λαϊκή νίκη ενάντια στην εγκληματική δράση των νεοναζί.

Ο καθείς και οι επιλογές του”.

Η -πρώτη- σκληρή ανακοίνωση από ΣΥΡΙΖΑ

«Οι δηλώσεις του Σταύρου Κοντονή, που υιοθετούν την προπαγάνδα και τα fake news της Νέας Δημοκρατίας, είναι απαράδεκτες και αντικειμενικά εξυπηρετούν πολιτικά συμφέροντα εχθρικά προς την Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία» τόνιζε νωρίτερα η Κουμουνδούρου στην πρώτη της αντίδραση και σε μια πολύ σκληρή ανακοίνωση.

Από την πλευρά του, κ. Κοντονής απάντησε λέγοντας πως «επιστρέφω αυτούσια στους εκδότες της, την ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ως μνημείο συκοφαντίας και σταλινισμού και απαξιώ να την σχολιάσω».

Το χρονικό της κόντρας

Οι “κραδασμοί” στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκίνησαν έπειτα από την παραίτηση του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης από την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. Μάλιστα, μεγαλύτερες «φωτιές» άναψε η θέση που πήρε για ένα από τα κρίσιμα θέματα του τελευταίου 24ωρου, τον Ποινικό Κώδικα που πέρασε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ευνοεί τα καταδικασμένα μέλη της Χρυσής Αυγής.

Στην Κουμουνδούρου επικρατεί αναβρασμός και σε κεντρικό επίπεδο εκδόθηκε μια εξόχως σκληρή ανακοίνωση, ενώ και ο εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν ιδιαιτέρως αιχμηρός κατά του πρώην υπουργού δικαιοσύνης.

Με πληροφορίες από: Open.

Φωτογραφίες αρχείου: Intime.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση