Μετά τη Microsoft έρχεται και ο αμερικανικός κολοσσός Amazon να επενδύσει στην Ελλάδα

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2020 12:03 Μετά τη Microsoft έρχεται και ο αμερικανικός κολοσσός Amazon να επενδύσει στην Ελλάδα

Η κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεννοήσεις με τους ιθύνοντες προκειμένου να ανοίξουν γραφεία υποκαταστήματος στην Αθήνα

Μετά την κορυφαία αμερικανική εταιρεία λογισμικού Microsoft, η κυβέρνηση φιλοδοξεί να προσελκύσει έναν ακόμη κολοσσό στον τομέα της τεχνολογίας προκειμένου να επενδύσει στη χώρα μας. Ο λόγος για την επίσης αμερικανική, Amazon Web Services που βρίσκεται σε συζητήσεις προκειμένου να ανοίξει από τις αρχές του επόμενου έτους γραφεία υποκαταστήματός της στην Αθήνα.

Πρόκειται για τη θυγατρική της Amazon που μόνο το 2019 είχε έσοδα της τάξης των… 35,03 δισεκατομμυρίων δολαρίων που ασχολείται επίσης με υπηρεσίες cloud (ένα είδος αποθήκευσης δεδομένων και υπολογιστικής ισχύος, χωρίς άμεση ενεργή διαχείριση από τον χρήστη).

Όπως επισημαίνουν οι γνωρίζοντες, ένας από τους λόγους που τόσο μεγάλες εταιρείες έρχονται στη χώρα μας είναι τα φορολογικά κίνητρα που έχουν αρχίσει να παρέχονται. Ειδικότερα, η φορολογία κερδών μειώθηκε στο 24%, των μερισμάτων στο 5%, των ασφαλιστικών εισφορών κατά 0,9% και προβλέπονται νέες επιπλέον μειώσεις για τον επόμενο χρόνο.

Παράλληλα προωθείται ο διαγωνισμός για το 5G έως το τέλος του τρέχοντος έτους, το 25% των εσόδων του οποίου θα χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη εφαρμογών που τρέχουν σε τέτοιες ταχύτητες.

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση