Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης: Η Σύνοδος Κορυφής θα συζητήσει τις απαράδεκτες τουρκικές προκλήσεις

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2020 16:14 Μητσοτάκης: Η Σύνοδος Κορυφής θα συζητήσει τις απαράδεκτες τουρκικές προκλήσεις

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ζήτησε από τον Σαρλ Μισέλ να μπουν στην ημερήσια διάταξη οι ασταμάτητες προκλήσεις του Ερντογάν. Το αίτημα έγινε δεκτό. Το μήνυμα του πρωθυπουργού στους ευρωπαίους ομολόγους του.

Την δεύτερη μέρα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ θα συζητηθούν οι προκλήσεις της Τουρκίας, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τις Βρυξέλλες. 

Ο πρωθυπουργός είπε ότι ζήτησε από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ να μπει το θέμα των προκλήσεων της Τουρκίας στην ημερήσια διάταξη και αυτό έγινε δεκτό και θα συζητηθεί αύριο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ακόμα ότι είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τους συναδέλφους του στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα για τις απαράδεκτες προκλήσεις της Τουρκίας η οποία όπως πρόσθεσε φαίνεται να παραμένει συνεπής στην προκλητική και επιθετική της συμπεριφορά. 

«Την ίδια συνέπεια επιβάλλεται να επιδείξει και η ΕΕ ως προς την εφαρμογή των αποφάσεων που έχει λάβει έτσι ώστε αυτή η συμπεριφορά να έχει τις ανάλογες συνέπειες».

Ο πρωθυπουργός έκανε αναφορά και στην πανδημία του κορωνοϊού λέγοντας ότι «εφόσον οι ειδικοί μας υποδείξουν την ανάγκη να λάβουμε μέτρα τοπικού χαρακτήρα δεν θα διστάσουμε να το κάνουμε».

Πηγή: newsit.gr