Σοκ σε παράνομο γηροκομείο στις Σέρρες: Ηλικιωμένοι βρέθηκαν κλειδωμένοι υπό άθλιες συνθήκες

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2020 14:53 Σοκ σε παράνομο γηροκομείο στις Σέρρες: Ηλικιωμένοι βρέθηκαν κλειδωμένοι υπό άθλιες συνθήκες

Οι διαμένοντες μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο για να υποβληθούν σε εξετάσεις, ενώ σφραγίστηκε ο χώρος.

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις ότι στις Σέρρες, στην περιοχή του Λιθότοπου, λειτουργούσε ένα παράνομο γηροκομείο, μέσα στο οποίο ζούσαν υπό άθλιες συνθήκες 10 ηλικιωμένοι.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν μία ηλικιωμένη τρόφιμος εθεάθη να κυκλοφορεί στο Λιθότοπο με το νυχτικό της και φαινόταν σαν χαμένη. Ο φαρμακοποιός που την είδε ειδοποίησε αμέσως την αστυνομία.

Μετά από έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Ηράκλειας, εντοπίστηκε ο παράνομος ξενώνας που φιλοξενούσε τους ηλικιωμένους και συνελήφθη ένας ημεδαπός, υπεύθυνος του ξενώνα, όπως αναφέρει το grtimes.

Ειδικότερα όπως διαπιστώθηκε, ο συλληφθείς λειτουργούσε από την 31η Αυγούστου 2020 ξενώνα φιλοξενίας ηλικιωμένων και ατόμων με κινητικά προβλήματα, χωρίς να διαθέτει την απαιτούμενη άδεια από την αρμόδια Αρχή και χωρίς να τηρούνται οι νόμιμες διατυπώσεις και συνθήκες ασφαλούς διαβίωσης των ατόμων που διέμεναν στον ξενώνα.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στους χώρους του ξενώνα, διαπιστώθηκε ότι διέμεναν έναντι χρηματικής αμοιβής 10 άτομα. Επίσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 339 ναρκωτικά δισκία, για τα οποία δεν υπήρχαν οι απαιτούμενες ιατρικές συνταγές.

Επιπλέον, δεν τηρούνταν τα μέτρα για την αποφυγή και τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού. Οι διαμένοντες, με μέριμνα των αρμόδιων κοινωνικών Υπηρεσιών, μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Σερρών για να υποβληθούν σε εξετάσεις, ενώ ο εισαγγελέας διέταξε να σφραγιστεί ο χώρος.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του για τα αδικήματα της έκθεσης, της παραβίασης μέτρων για την πρόληψη ασθενειών και της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση