Απολύμανση στα σχολεία Νεάπολης-Συκεών όπου εντοπίστηκαν κρούσματα Covid-19

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2020 15:45 Απολύμανση στα σχολεία Νεάπολης-Συκεών όπου εντοπίστηκαν κρούσματα Covid-19

Συνεργεία απολύμανσης «σάρωσαν» από νωρίς το πρωί όλα τα σχολικά κτίρια του Δήμου Νεάπολης-Συκεών, όπου εντοπίστηκαν κρούσματα Covid-19, ενώ αύριο το πρωί, Δευτέρα 19 Οκτωβρίου,πριν την έναρξη του ωραρίου εργασίας, θα γίνει πλήρης απολύμανση στο δημαρχείο στις Συκιές.

Παράλληλα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διενέργεια προληπτικών τεστ διάγνωσης της Covid-19. Με την ολοκλήρωση των τεστ στον τομέα καθαριότητας, σε προληπτικό έλεγχο θα υποβληθούν αύριο εργαζόμενοι στους τομείς των Μικροέργων, Πρασίνου και οι ηλεκτρολόγοι, και την Τρίτη 20 Οκτωβρίου όλοι οι εργαζόμενοι στο δημαρχείο και στο ΚΕΠ, για να ακολουθήσουν οι εργαζόμενοι στα υπόλοιπα δημοτικά κτίρια και υπηρεσίες.

Έκκληση και παράκληση προς όλους τους δημότες και πολίτες να τηρούν κατά γράμμα τις οδηγίες ατομικής υγιεινής και προστασίας της δημόσιας υγείας αλλά και τους κανόνες καθαριότητας σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων απηύθυνε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης. Παράλληλα τόνισε ότι η αύξηση της εμφάνισης των κρουσμάτων Covid-19 στην πόλη της Θεσσαλονίκης και τα κρούσματα των τελευταίων ημερών στον Δήμο Νεάπολης-Συκεών δεν αφήνουν περιθώρια εφησυχασμού. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του δήμου, το τελευταίο διήμερο 14 μαθητές σχολείων βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, μεταξύ των οποίων και ένα περιστατικό που αφορά οικογένεια εργαζόμενου στον Τομέα Εσόδων του Δήμου.

«Η αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας αποτελεί μονόδρομο. Απευθύνουμε έκκληση και θερμή παράκληση προς όλους τους δημότες και συμπολίτες μας να σεβαστούμε τους κανόνες υγιεινής ώστε να παραμείνουμε όλοι ασφαλείς και υγιείς», επισημαίνει, σε μήνυμά του, ο κ. Δανιηλίδης, και προσθέτει: «Η πανδημία του κορονοϊού όχι μόνο χτύπησε την πόρτα του δήμου μας αλλά, με αλλεπάλληλα κρούσματα που εμφανίστηκαν, έχει περάσει το κατώφλι και συνιστά έναν σοβαρό κίνδυνο που δεν πρέπει να υποτιμήσουμε ούτε στο ελάχιστο. Ιδιαίτερα οι ευάλωτες ομάδες των συνανθρώπων μας που πρέπει και οι ίδιοι να επιδείξουν στάση ευθύνης αλλά και όλοι οι υπόλοιποι για να προστατεύσουμε και τους εαυτούς μας και τα αγαπημένα μας πρόσωπα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Τα κρούσματα που εμφανίστηκαν στον δήμο μας, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, αντιστοιχούν σε νέους και παιδιά, γεγονός που υποχρεώνει τους πάντες να συνειδητοποιήσουμε ότι ο κορονοϊός Covid-19 δεν κάνει διακρίσεις και εξαιρέσεις».

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση