Κορωνοϊός: Συναγερμός στο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης - Πάνω από δέκα κρούσματα στο προσωπικό

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020 11:25 Κορωνοϊός: Συναγερμός στο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης - Πάνω από δέκα κρούσματα στο προσωπικό

Δυσκολεύει η κατάσταση με τον κορωνοϊό στη Θεσσαλονίκη. Το ΑΧΕΠΑ έχει μετατραπεί σε εστία του ιού.

Συναγερμός έχει σημάνει στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, καθώς σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, έχουν βρεθεί από χθες Δευτέρα μέχρι σήμερα πάνω από δέκα κρούσματα κορονοϊού σε διοικητικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό.

Όπως τονίζει η ΠOΕΔΗΝ η διασπορά στους εργαζόμενους του νοσοκομείου είναι ανυπολόγιστη και οι υγειονομικοί είναι πολύ ανήσυχοι και κάνουν ουρές για να υποβληθούν σε τεστ.

Παράλληλα επισημαίνεται πως υπάρχει φόβος ότι η διασπορά είναι πολύ μεγαλύτερη και η αγωνία έχει κορυφωθεί. Σημειώνεται ότι ακόμα και με δέκα κρούσματα το νοσοκομείο αποδυναμώνεται καθώς θα πρέπει είτε έχουν συμπτώματα είτε όχι να μπουν σε καραντίνα.

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Δευτέρας έγινε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό με τους τοποκούς φορείς της πόλης και επίσης όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ στην κατανομή που δημοσιοποίησε στην Θεσσαλονίκη η τάση είναι αυξητική με χθες να καταγράφονται 49 κρούσματα κορονοϊού.

Σημειώνεται δε πως σφίγγει ο κλοιός του κορονοϊού στη Βόρεια Ελλάδα, αφού η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων σε πολλές περιφέρειες τις φέρνει ένα βήμα πιο κοντά το lockdown.

Η Κοζάνη έχει ήδη "προαχθεί" στο επίπεδο 4 της αυξημένης επικινδυνότητας και έχουν επιβληθεί μέτρα καραντίνας. Έντονη είναι η ανησυχία ότι την ίδια τύχη θα έχουν τα Ιωάννινα, η Θεσσαλονίκη και οι Σέρρες.

ΕΟΔΥ: 49 νέα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη

Στο μεταξύ, 49 νέα κρούσματα κορονοϊού καταγράφηκαν στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΔΥ. Σημειώνεται ότι στον νομό Κοζάνης, που βρίσκεται σε ειδικό καθεστώς κινδύνου, βρέθηκαν 21 νέα.

Ανησυχία προκαλεί ο αριθμός των κρουσμάτων στον νομό Σερρών, καθώς μέσα σε μια μέρα εντοπίστηκαν 28. Στην υπόλοιπη Κεντρική Μακεδονία, τα κρούσματα κινούνται σε μονοψήφιους αριθμούς ανά νομό. Συνολικά τα νέα κρούσματα στην Περιφέρεια είναι 91.

Χωρίς νέα μέτρα η σύσκεψη Μητσοτάκη με Τζιτζικώστα

"Δεν αποφασίστηκαν νέα περιοριστικά μέτρα" δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, μετά την τηλεδιάσκεψη που είχε ο Κυριάκος Μητσοτκαης με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα και τον Κωνσταντίνο Ζέρβα τη Δευτέρα προκειμένου να συζητηθεί η εφαρμογή των υγειονομικών κανόνων.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης ανέφερε ότι από το πρωί έχουν πραγματοποιηθεί κάποιες παρεμβάσεις αλλά από αύριο αναμένονται πιο εντατικοί έλεγχοι.

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση