Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020 14:10 Δίκη Χρυσής Αυγής: Ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων για την κριτική στην Οικονόμου

Η κριτική που ασκείται στην εισαγγελέα έδρας της δίκης Χρυσής Αυγής, δεν μπορεί να "υπερβαίνει κάθε μέτρο ευπρέπειας" αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος.

Η κριτική που ασκείται στην εισαγγελέα έδρας της δίκης της Χρυσής Αυγής, Αδαμαντία Οικονόμου, δεν μπορεί να «υπερβαίνει κάθε μέτρο ευπρέπειας και να τείνει να αποτελέσει μοχλό πίεσης και προσβολής του ελεύθερου φρονήματος των δικαστικών λειτουργών» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος.

"Μετά την ολοκλήρωση δίκης μείζονος ενδιαφέροντος με πολυετή διάρκεια, λόγω της έλλειψης υποδομών, με αφορμή δημόσιες τοποθετήσεις παραγόντων της δίκης, εκπροσώπων κομμάτων και δημοσιεύματα που στρέφονται, με απαξιωτικά σχόλια και ανοίκειους χαρακτηρισμούς, κατά εισαγγελικού λειτουργού και στοχοποιούν αυτή για την κατά συνείδηση κρίση της, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος (χωρίς να υπεισέρχεται στην ουσία της υπόθεσης), τονίζει για ακόμη μια φορά πως είναι σεβαστή η καλόπιστη κριτική προς τη δικανική κρίση των εισαγγελικών λειτουργών, πλην όμως η κριτική αυτή δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει κάθε μέτρο ευπρέπειας και να τείνει να αποτελέσει μοχλό πίεσης και προσβολής του ελεύθερου φρονήματος των δικαστικών λειτουργών, στοιχείο που αποτελεί θεμελιώδη πυλώνα του κράτους δικαίου και της δημοκρατίας" τονίζεται στην ανακοίνωση.

πηγή: news247.gr

Διαβάστε ακόμα