Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Άγιος Σάββας": Συναγερμός για κρούσματα κορωνοϊού σε ογκολογικούς ασθενείς και προσωπικό - Έκλεισε πτέρυγα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020 16:35 "Άγιος Σάββας": Συναγερμός για κρούσματα κορωνοϊού σε ογκολογικούς ασθενείς και προσωπικό - Έκλεισε πτέρυγα (φωτο Intime)

Εντοπίστηκαν θετικά κρούσματα κορωνοϊού σε ογκολογικούς ασθενείς και προσωπικό στον "Άγιο Σάββα".

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές υπηρεσίες καθώς στο Αντικαρκινικό νοσοκομείο Αθηνών "Άγιος Σάββας" εντοπίστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό ογκολογικοί ασθενείς και προσωπικό, με αποτέλεσμα να κλείσει ολόκληρη πτέρυγα του νοσοκομείου.

Ειδικότερα θετικοί στον κορωνοϊό βρέθηκαν τρεις ογκολογικοί ασθενείς και δύο εργαζόμενοι του νοσηλευτικού προσωπικού στην πτέρυγα Γ1 του νοσοκομείου "Άγιος Σάββας", όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Έπειτα από τον εντοπισμό κρουσμάτων, η πτέρυγα του νοσοκομείου έκλεισε για να απολυμανθεί ενώ έχει ξεκινήσει η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών των θετικών κρουσμάτων. Μέχρι στιγμής από την ιχνηλάτηση έχουν βρεθεί θετικές στον κορωνοϊό δύο νοσηλεύτριες και μια εργαζόμενη στην καθαριότητα, ενώ σε κατ’ οίκον περιορισμό βρίσκονται και δύο γιατροί.

Οι ασθενείς μεταφέρθηκαν στο "Σωτηρία"

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ οι ασθενείς μεταφέρθηκαν στο Σωτηρία, ενώ έδωσε τα εύσημα στην διοίκηση του νοσοκομείου που "έπραξε σωστά και έκλεισε την πτέρυγα Γ1 που νοσήλευε ασθενείς με καρκίνο καθώς εκεί βρέθηκαν θετικοί τρεις ασθενείς, παρ’ ότι τα αρχικά τεστ που έγιναν κατά την εισαγωγή τους ήταν αρνητικά".

"Το περιστατικό στον Άγιο Σάββα δείχνει πόσο επικίνδυνος και ύπουλος είναι ο κορονοιός που ξεγελά σε πολλές περιπτώσεις τα πρώτα αρνητικά τεστ κατά την εισαγωγή. Στην πορεία της νοσηλείας οι ασθενείς εμφανίζουν συμπτώματα και όταν υποβάλλονται σε δεύτερο τεστ βγαίνει θετικό", καταλήγει ο Μιχάλης Γιαννάκος.

Πηγή: thetoc.gr