Διάγγελμα Μητσοτάκη στις 19:00 στον ελληνικό λαό – Θα ανακοινώσει νέα μέτρα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020 12:25 Διάγγελμα Μητσοτάκη στις 19:00 στον ελληνικό λαό – Θα ανακοινώσει νέα μέτρα

Όλα όσα είπε ο πρωθυπουργός και σχολίασε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στον διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες. «Θα εξηγήσω την κατάσταση και τα μέτρα που θα λάβουμε», είπε ο πρωθυπουργός.

Το διάγγελμα που θα κάνει στις 19:00 το απόγευμα στον ελληνικό λαό προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην συνάντηση και τον διάλογο που είχε μπροστά στις κάμερες με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. 

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι “είμαστε αντιμέτωποι με ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας, αλλά εξακολουθούμε να πηγαίνουμε καλύτερα απο την υπόλοιπη Ευρώπη, όμως αυτό δεν είναι παρηγοριά” και πρόσθεσε ότι το απόγευμα θα απευθυνθεί στους έλληνες για το “που βρισκόμαστε και ποια θα είναι τα πρόσθετα μέτρα που θα λάβουμε”.

Είπε ακόμα ότι λίγοι, παραβιάζουν τα μέτρα και έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην κατάσταση που υπάρχει στα σχολεία σε σχέση με τον κορονοϊό, και τόνισε ότι “δεν έχουμε φαινόμενα έντονης μεταδοσης στα σχολεία, και η εξήγηση είναι ότι τηρούνται ευλαβικά τα βασικά μέτρα ασφάλειας, όπως η μάσκα” και ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς για την συνεισφορά τους στην τήρηση των μέτρων.

“Φέρατε την εμπειρία σας ως ανώτατος δικαστής που ερμηνεύει το σύνταγμα έχετε απόλυτο δίκιο ότι η ατομική ευθύνη είναι η άλλη όψη της αλληλεγγύης. Η πράξη μας έχει επίπτωση σε άλλους αλλά και σε ανθρώπους που αγαπάμε. Η ατομική ευθύνη είναι το υπόδειγμα συμπεριφοράς πάνω στο οποίο θα χτίσουμε την συλλογική αλληλεγγύη” κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός σε λίγη ώρα θα κάνει και τηλεδιάσκεψη με τους Περιφερειάρχες.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση