Τι συνέβη με το Oruc Reis και την ελληνική φρεγάτα: Η αποκάλυψη της ΕΡΤ, η "διάψευση" της Γενί Σαφάκ

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020 12:38 Τι συνέβη με το Oruc Reis και την ελληνική φρεγάτα: Η αποκάλυψη της ΕΡΤ, η "διάψευση" της Γενί Σαφάκ

Η ΕΡΤ παρουσίασε φωτογραφία ελληνικής φρεγάτας σε κοντινή απόσταση με το Oruc Reis με τη Γενί Σαφάκ να κάνει λόγο για φωτομοντάζ.

Ένα φωτογραφικό ντοκουμέντο με ελληνική φρεγάτα να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το Oruc Reis και να επιτηρεί τις κινήσεις του παρουσίασε την Τρίτη η ΕΡΤ, με την φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα Γενί Σαφάκ, να "απαντά" με δημοσίευμα αναφορικά με την φωτογραφία κάνοντας λόγο για προϊόν φωτομοντάζ.

Ειδικότερα, η ΕΡΤ σε ρεπορτάζ που αναφέρει ότι το Oruc Reis βρίσκεται υπό στενή παρακολούθηση από το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, παρουσίασε κατ' αποκλειστικότητα μια φωτογραφία στην οποία φαίνεται μια ελληνική φρεγάτα να βρίσκεται δίπλα από το τουρκικό ερευνητικό πλοίο.

Στο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι το Πολεμικό Ναυτικό έχει στήσει ένα πλωτό τοίχος περιμετρικά του Καστελόριζου προκειμένου να εμποδίσει το Oruc Reis αλλά και τα τουρκικά πολεμικά πλοία να πλησιάσουν περισσότερο και πως σε μέγιστη επιχειρησιακή ετοιμότητα βρίσκονται οι Ένοπλες Δυνάμεις, η Πολεμική Αεροπορία αλλά και ο Στρατός Ξηράς, λόγω της συνεχιζόμενης τουρκικής παραβατικότητας.

Για φωτομοντάζ κάνει λόγο η Γενί Σαφάκ

Η τουρκική εφημερίδα Γενί Σαφάκ με καθυστέρηση δύο ημερών έσπευσε να "απαντήσει" στην ΕΡΤ, με δημοσίευμα στην ηλεκτρονικής της έκδοση στο οποίο ισχυρίζεται ότι η φωτογραφία με την ελληνική φρεγάτα και το Oruc Reis είναι προϊόν φωτομοντάζ.

"To ελληνικό κρατικό κανάλι έκανε είδηση: Διώξαμε το Oruc Reis με μονταρισμένη φωτογραφία" είναι ο τίτλος του εν λόγω δημοσιεύματος της φιλοκυβερνητικής Γενί Σαφάκ στην οποία κάνει λόγο για fake news και σκάνδαλο από την ελληνική πλευρά ενώ προχώρησε σε ανάλυση για να αποδείξει το πως στήθηκε το φωτομοντάζ.

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα που έχει επιτελέσει αρκετές φορές το όργανο προπαγάνδας του Ερντογάν, παρουσίασε μια φωτογραφία η οποία ισχυρίζεται ότι είναι αυτή την οποία χρησιμοποίησε η ΕΡΤ για να κάνει φωτομοντάζ.

Το λάθος της Γενί Σαφάκ

Η τουρκική εφημερίδα μπορεί να πείθει με το δημοσίευμά της τους φανατικούς υποστηρικτές του Ερντογάν, δεν φαίνεται να τα καταφέρνει με όλους τους υπόλοιπους αναγνώστες. Και αυτό γιατί στην προσπάθειά της να αποκαλύψει ότι η ΕΡΤ έκανε μοντάζ στην φωτογραφία παρουσιάζοντας την "αυθεντική" επάνω στην οποία πάτησε η ελληνική δημόσια τηλεόραση υπέπεσε σε σφάλμα.

Όπως μπορείτε να δείτε και εσείς στις δύο φωτογραφίες με τα βέλη που παρουσιάζει η Γενί Σαφάκ, υπάρχει μια εμφανής διαφορά. Στην φωτογραφία της ΕΡΤ δεν υπάρχει γερανός στο κατάστρωμα του Oruc Reis ενώ σε αυτή της τουρκική εφημερίδα υπάρχει. Συνεπώς γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι η φωτογραφία της Γενί Σαφάκ δεν γίνεται να χρησιμοποιήθηκε από την ΕΡΤ.

Πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση