Συναγερμός για τα δέκα κρούσματα σε δομή φιλοξενίας ατόμων με αναπηρία στη Θεσσαλονίκη

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020 09:30 Συναγερμός για τα δέκα κρούσματα σε δομή φιλοξενίας ατόμων με αναπηρία στη Θεσσαλονίκη

Ο τρόπος με τον οποίο γέμισε κορωνοϊό προκαλεί ανησυχία.

Δέκα κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν σε δομή περίθαλψης παιδιών στη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στις Αρχές. Πρόκειται για ένα κέντρο αποκατάστασης αναπηρίας της Πρόνοιας, κάτι που σημαίνει ότι η προσοχή που χρειάζεται είναι πολλαπλάσια, λόγω του ότι τα άτομα που φιλοξενούνται είναι πιο ευάλωτα.

Όπως αναφέρθηκε σε ρεπορτάζ της πρωινής ενημερωτικής εκπομπής του Open, η δομή αυτή δεν φιλοξενεί μόνο παιδιά, αλλά γενικώς άτομα με αναπηρία έως 60 ετών -και κάποιες βαριές περιπτώσεις. Το διδακτικό όσον αφορά τη διασπορά κορωνοϊού, έχει να κάνει με τον τρόπο που μολύνθηκαν τα δέκα αυτά άτομα.

Όπως αναφέρθηκε, μία νοσηλεύτρια, η οποία νόσησε από τον ιό χωρίς να το γνωρίζει, υπέγραφε τη σχετική δήλωση ότι δεν πάσχει -η ίδια  και κανένα άλλο μέλος της οικογένειάς της- από κορωνοϊό, την ώρα που τουλάχιστον τρία μέλη του οικογενειακού της περιβάλλοντος είχαν νοσήσει. Η ίδια υπέγραφε πως όλα είναι καλά, αλλά αυτό είχε ως αποτέλεσμα ότι η ομάδα με την οποία εργαζόταν να νοσήσει.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ:

Πηγές: newsbeast.gr, Open

Προσαρμοσμένη αναζήτηση