Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορωνοϊός: Οι λοιμωξιολόγοι ζητούν μείωση ωραρίου σε εστίαση- Και απαγόρευση κυκλοφορίας πριν τις 12.30

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020 14:29 Κορωνοϊός: Οι λοιμωξιολόγοι ζητούν μείωση ωραρίου σε εστίαση- Και απαγόρευση κυκλοφορίας πριν τις 12.30

Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων έχει εισηγηθεί μείωση ωραρίου στην εστίαση, να ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας από νωρίτερα και να αυξηθεί η τηλεργασία.

Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων, λόγω κορωνοϊού, έχει εισηγηθεί να μειωθεί το ωράριο λειτουργίας στην εστίαση και στα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, να ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας από νωρίτερα και να αυξηθεί η τηλεργασία, δήλωσε σήμερα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100,3 ο καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής Αθανάσιος Τσακρής.

"Δεν έχουμε άλλα περιθώρια, πρέπει να προχωρήσουμε και σε άλλα μέτρα πριν αλλάξει ο καιρός καθώς οι καιρικές συνθήκες παίζουν ρόλο στην εξάπλωση του ιού", τόνισε ο κ. Τσακρής.

Ανέφερε οτι τα μέτρα θα συζητηθούν ενδεχομένως και σήμερα ή τις επόμενες ήμερες στην Επιτροπή και είναι πιθανό να εφαρμοστούν τις επόμενες εβδομάδες. Μετά τις δηλώσεις Τσακρή είναι προφανές ότι η μείωση του ωραρίου είναι θέμα ημερών, χωρίς να αποκλείεται και η απαγόρευση της κυκλοφορίας και νωρίτερα από τις 12.30 στις πορτοκαλί και κόκκινες περιοχές, δηλαδή και σε Αθήνα και σε Θεσσαλονίκη.

Πόσο μάλλον που τα κρούσματα που θα ανακοινωθούν σήμερα φαίνεται ότι θα ξεπεράσουν τα 1.000.

Πάντως ο Στέλιος Πέτσας μιλώντας στο newsit, ξεκαθάρισε ότι δεν είναι στις σκέψεις της κυβέρνησης αυτή τη στιγμή το κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης νωρίτερα από τα μεσάνυχτα στις "κόκκινες” περιοχές, καθώς οποιαδήποτε αυστηροποίηση των μέτρων σταθμίζεται πάντοτε σε σχέση με το αποτέλεσμα που μπορεί να φέρει και ότι ήδη έχουν ληφθεί πολλά μέτρα.

Πρόεδρος ΕΟΔΥ: Πιθανό να ξεπεράσουμε τα 1.000 κρούσματα σήμερα

Για αυξητικές τάσεις στον αριθμό των κρουσμάτων κορονοϊού τις επόμενες ημέρες που "δημιουργεί μεγάλη πίεση σε όλη τη χώρα", έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, ο οποίος δεν αποκλείει τα νέα κρούσματα σήμερα, Τρίτη, να ξεπεράσουν το "φράγμα" των 1.000.

"Το τελευταίο διάστημα υπάρχει μια έντονη αυξητική τάση. Την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε φτάσει πάνω από 900, μέσα στην εβδομάδα το πιο πιθανόν είναι να φτάσουμε σε τετραψήφιο αριθμό, πάνω από 1.000. Είναι αρκετά πιθανό να συμβεί σήμερα", δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αρκουμανέας, σε συνέντευξή του στον Real FM.