Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σωτήρης Τσιόδρας: «Ώρα να μιλήσουν οι καρδιές»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020 08:37 Σωτήρης Τσιόδρας: «Ώρα να μιλήσουν οι καρδιές»

Προσπαθούμε να αποφύγουμε το lockdown - "Περισσότερο από τη γλώσσα των αριθμών, μιλάει η γλώσσα της καρδιάς, περισσότερο από τη γλώσσα των μέτρων, μιλάει η φωνή της συνείδησης" επεσήμανε ο καθηγητής Σ. Τσιόδρας, στην επανεμφάνισή του σε ενημέρωση για τον κορονοϊό.

Με μια ιδιαίτερα συναισθηματικά φορτισμένη παρέμβαση, με στόχο να "ξυπνήσει" την συνείδηση των πολιτών αναφορικά με την ανακοπή της πορείας της πανδημίας του κορονοϊού στην χώρα μας, έκανε την Τρίτη (27/10) την επανεμφάνισή του μετά από πολύ καιρό σε ενημέρωση για τον covid-19, ο Σωτήρης Τσιόδρας.

"Έχω έρθει σήμερα χωρίς χαρτιά σε μια ιστορική μέρα, με πολλές ιστορικές μνήμες, μνήμες ανδριοσύνης για μια μικρή χώρα απέναντι στον φασισμό. Περισσότερο από τη γλώσσα των αριθμών μιλάει η γλώσσα της καρδιάς, περισσότερο από τη γλώσσα των μέτρων, μιλάει η φωνή της συνείδησης. Είναι αδύνατο να ελεγχθεί η διασπορά. Θέλω να πω ότι δεν χάνουμε την ελπίδα. Εξακολουθούμε να παλεύουμε, με τα μέτρα που μας διευκολύνουν να συνεχίσουμε τη ζωή μας, τα οποία όμως επιτρέπουν την κοινωνική ζωή" τόνισε ο κ. Τσιόδρας.

Και πρόσθεσε: "Κοιτάμε να έχουμε πιο ανοιχτά μέτρα, ώστε να αποφύγουμε το lockdown. Δεν μπορούμε να μπούμε στην συνείδηση των ανθρώπων, στην καρδιά των ανθρώπων. Η προσωπική επιλογή του καθενός θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της πανδημίας. Πρέπει να μιλήσει αυτή τη στιγμή, η φωνή της συνείδησης. Η αθώα συμπεριφορά των παιδιών μας, δεν πρέπει να έχει συνέπειες στις ευπαθείς ομάδες".

Συνεχίζοντας, ο καθηγητής τόνισε "Είναι σαφώς χειρότερα τα πράγματα στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, το περιμέναμε, έτσι είναι οι πανδημίες. Είναι αδύνατο τώρα να ελεγχθεί σε Ευρώπη και Ελλάδα η διασπορά του ιού. Είναι η ώρα της συνείδησης, τα δικά μου λόγια δεν μετράνε τόσο, όσο η δική σας επιλογή. Ελπίζω ότι το εμβόλιο θα έρθει, πιο γρήγορα απ' ό,τι περιμένουμε. Έχουμε αισιόδοξα μηνύματα ότι το εμβόλιο της Οξφόρδης δουλεύει σε όλες τις ηλικίες. Και το αμερικανικό έχει αποτελέσματα. Η μάσκα είναι η μοναδική επιλογή".

Δείτε το βίντεο: