2.000 κρούσματα κορωνοϊού έως το Σαββατοκύριακο «βλέπει» ο Χαράλαμπος Γώγος

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020 10:40 2.000 κρούσματα κορωνοϊού έως το Σαββατοκύριακο «βλέπει» ο Χαράλαμπος Γώγος

Θέμα ημερών φαίνεται πως είναι το νέο ρεκόρ στα κρούσματα. Θέμα ωρών μοιάζει να είναι η ανακοίνωση νέων μέτρων. Μετά τη μαραθώνια συνεδρίαση της Τετάρτης, η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων συνεχίζει και σήμερα. Ποια μέτρα εξετάζονται.

Με τους λοιμωξιολόγους να συνεδριάζουν έως τα… μαύρα μεσάνυχτα χθες και να συνεχίζουν σήμερα (29.10.2020), είναι δεδομένο ότι τα πράγματα με τον κορωνοϊό έχουν «αγριέψει». Τα κρούσματα «σπάνε» το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και ο Χαράλαμπος Γώγος δεν κρύβει πως τις επόμενες μέρες ίσως να είναι περισσότερα.

Τόσο τα κρούσματα (1.547 χθες) όσο και ο αριθμός των διασωληνωμένων στις ΜΕΘ προκαλούν έντονο προβληματισμό τόσο στους λοιμωξιολόγους όσο και στην κυβέρνηση. Ο Χαράλαμπος Γώγος, μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων και καθηγητής παθολογίας και λοιμωξιολογίας πανεπιστημίου Πατρών ζήτησε από τον κόσμο να τηρεί τα μέτρα κατά του κορονοϊού, ώστε να παραμείνει η κατάσταση διαχειρίσιμη.

«Ελπίζουμε να πέσουν τα κρούσματα αλλά η δυναμική της αύξησης μας δημιουργεί την αίσθηση ότι πιθανώς θα έχουμε ακόμα περισσότερα, γι’ αυτόν τον λόγο θα πρέπει να δούμε το θέμα πιο αποφασιστικά», είπε μιλώντας το πρωί της Πέμπτης (29.10.2020) στην πρωινή εκπομπή του MEGA. Και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να δούμε έως και 2.000 κρούσματα μέχρι το Σαββατοκύριακο!

Με τα κρούσματα να έχουν πλέον ξεπεράσει τα 1.500, η συζήτηση για νέα μέτρα έχει ανοίξει για τα καλά. Ανάμεσα σ’ αυτά που συζητώνται είναι η αλλαγή ωραρίου στα καταστήματα εστίασης στις «κόκκινες» περιοχές, να κλείνουν δηλαδή εστιαρόρια, μπαρ και καφετέριες από τις 21:00, να ξεκινά πιο νωρίς η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας αλλά και να ενισχυθεί η τηλεκπαίδευση και η τηλεργασία.

«Πρέπει να ελαττωθεί η συγκέντρωση του κόσμου», είπε ο Χαράλαμπος Γώγος.

Ο Χαράλαμπος Γώγος είπε επίσης ότι σύντομα η Θεσσαλονίκη θα περάσει στο «κόκκινο», στο επίπεδο 4 του επιδημιολογικού χάρτη. «Είναι δύσκολη η κατάσταση εκεί», είπε.

Ο καθηγητής έκρινε ότι τα μέτρα που έχουν αποφασιστεί μπορούν να είναι αποτελεσματικά, αλλά εφαρμοστούν στο μάξιμουμ «και έχουμε μεγάλη συμμόρφωση. Το κακό είναι ότι δεν μπορούμε να έχουμε 100% συμμόρφωση».

Αναφερόμενος στην κατάσταση της πανδημίας στην Ευρώπη, ο Χαράλαμπος Γώγος είπε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, ωστόσο δε θα πρέπει να φτάσουμε στο σημείο της Γαλλίας, με τα χιλιάδες κρούσματα και τους εκατοντάδες θανάτους, για να λάβουμε μέτρα.

«Τώρα είναι η κατάσταση να προβούμε σε πιο αποφασιστικά μέτρα. Όχι γενικό lockdown αλλά ένα μερικό, το οποίο θα περιορίσει τον ιό», σημείωσε.

Πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση