Κορωνοϊός: Κλείνουν εκτάκτως τα καταστήματα την Κυριακή 1 Νοεμβρίου - Αλλαγή και στις φθινοπωρινές εκπτώσεις!

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020 12:43 Κορωνοϊός: Κλείνουν εκτάκτως τα καταστήματα την Κυριακή 1 Νοεμβρίου - Αλλαγή και στις φθινοπωρινές εκπτώσεις!

Τα καταστήματα την Κυριακή 1 Νοεμβρίου θα παραμείνουν κλειστά, παρά το ότι ο νόμος προβλέπει ότι αυτή είναι μία από τις Κυριακές του χρόνου που θα ανοίγουν - Αλλαγή και στις φθινοπωρινές εκπτώσεις!

Έκτακτα μέτρα από το υπουργείο Ανάπτυξης λόγω πανδημίας και κατακόρυφης αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Για το λόγο αυτό, τα καταστήματα την Κυριακή 1 Νοεμβρίου θα παραμείνουν κλειστά, παρά το ότι ο νόμος προβλέπει ότι αυτή είναι μία από τις Κυριακές του χρόνου που θα ανοίγουν.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, "η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό και τις επιχειρήσεις ότι, λόγω των έκτακτων μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού Covid-19, την προσεχή Κυριακή 1η Νοεμβρίου, παρά τα όσα ορίζονται στις διατάξεις των άρθρων 15 και 16 του ν. 4177/2013 (173 Ά), όλα τα εμπορικά καταστήματα της χώρας θα παραμείνουν κλειστά".

Έτσι και οι φθινοπωρινές εκπτώσεις θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου και θα κρατήσουν μέχρι και τις 14.

Όλες οι εμπορικές αγορές είναι ασφαλείς”

Με την ευκαιρία της έναρξης των ενδιάμεσων εκπτώσεων, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης, δήλωσε ότι «όλες οι εμπορικές αγορές της Αθήνας παραμένουν ασφαλείς, επειδή οι επιχειρηματίες με πραγματικό αίσθημα ευθύνης τηρούν αυστηρά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα προστασίας προς όφελος των ιδίων, των εργαζομένων και των καταναλωτών».

Προτρέπει τους καταναλωτές να τηρούν και εκείνοι από την πλευρά τους τα αναγκαία μέτρα και τονίζει, πως «την κρίσιμη αυτή περίοδο το εμπόριο, με αιχμή του δόρατος τα καταστήματα λιανικής, αποτελεί τον σημαντικότερο παράγοντα σταθερότητας για την οικονομία και καλεί τους καταναλωτές να ενισχύσουν όσο μπορούν την αγορά, εκμεταλλευόμενοι τις μειωμένες τιμές των προς διάθεση προϊόντων».

Τέλος, σημειώνει πως «ο Ε.Σ.Α με γνώμονα την απαίτηση του συνόλου των επιχειρηματιών αλλά και των φορέων εκπροσώπησης των καταναλωτών της χώρας, εμμένει στο αίτημα του για άμεση κατάργηση του παρωχημένου θεσμού των ενδιάμεσων εκπτώσεων, οι οποίες παρά τις  διαβεβαιώσεις των αρμοδίων δεν έχουν ακόμα καταργηθεί».

Πηγή: newsit.gr

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση