Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η λίστα Πέτσα επαναλαμβάνεται ως απροκάλυπτη φάρσα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020 17:49 Η λίστα Πέτσα επαναλαμβάνεται ως απροκάλυπτη φάρσα

Το ΜέΡΑ25 καταγγέλλει ένα ακόμη σκάνδαλο που αφορά την διαχείριση δημοσίου χρήματος για την προβολή της νέας καμπάνιας για κορωνοϊό, που αυτή τη φορά θα γίνει μόνο μέσα από τα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας.

Διαβάστε τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο τομές ΜΜΕ του ΜέΡΑ25.

Η λίστα Πέτσα επαναλαμβάνεται ως απροκάλυπτη φάρσα.

Αυτή τη φορά θα δοθούν δύο εκατομμύρια ΜΟΝΟ στα κανάλια.

Τα κανάλια πού:

  • Καταλαμβάνουν δημόσιο αγαθό (τηλεοπτικές συχνότητες)
  • Υποχρεούνται σε ΔΩΡΕΑΝ προβολή κοινωνικών μηνυμάτων
  • ΔΕΝ επλήγησαν από την πανδημία όσο ο χάρτινος Τύπος
  • Αντίθετα, οι ιδιοκτήτες του «φιλοδωρήθηκαν» με αναβολή πληρωμής της ετήσιας δόσης για τις τηλεοπτικές άδειες

Για να το κάνουμε σαφές, το κράτος πριμοδοτεί τα κανάλια εις διπλούν: με το να μην εισπράττει τα οφειλόμενα για τη χρήση της τηλεοπτικής συχνότητας, και με «ζεστό χρήμα» δύο εκατομμυρίων.

Η σκανδαλώδης αυτή πριμοδότηση, αποσκοπεί τελικά στην αντίθετη από τη διακηρυγμένη πρόθεση: Αντί ενημέρωσης, οι πολίτες θα λαμβάνουν ακόμα πιο ασφυκτικά ελεγχόμενη ειδησεογραφία, με έμφαση στα θέματα που θέλει η κυβέρνηση να προβάλει, και με πλήρη συσκότιση οποιουδήποτε θέματος ή φωνής δύναται να βλάψει την εικόνα της.

Με τα δημόσια ΜΜΕ υπό ασφυκτικό έλεγχο, το ΕΣΡ αδρανοποιημένο και τα ιδιωτικά κανάλια ουσιαστικά εξαγορασμένα, η Ενημέρωση, βασικό συστατικό της Δημοκρατίας, δένεται με απολυταρχικό τρόπο στο άρμα του κυβερνώντος κόμματος.

Το ΜέΡΑ25 αντιτίθεται με κάθε μέτρο κρατικής ενίσχυσης των τηλεοπτικών ΜΜΕ, ο οποίος όχι μόνο δε βλάφτηκε από την πανδημία, αλλά βγήκε και ενισχυμένος. Ο ομφάλιος λώρος κυβέρνησης και Ενημέρωσης οφείλει να σπάσει. Είναι ζήτημα Δημοκρατίας.