Νέο σοκ για τους επιχειρηματίες της εστίασης με την ανακοίνωση των μέτρων

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020 16:19 Νέο σοκ για τους επιχειρηματίες της εστίασης με την ανακοίνωση των μέτρων

Τα νέα αυστηρότερα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός πλήττουν τους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους στον κλάδο της εστίασης. Εκφράζουν άγχος για το πως θα επιβιώσουν οι επιχειρήσεις τους και αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα των μέτρων.

Σε απόλυτο σοκ βρίσκονται οι επιχειρηματίες του κλάδου της εστίασης, καθώς θα δουν για δεύτερη φορά μέσα στο ίδιο έτος τις επιχειρήσεις τους να κατεβάζουν ρολά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι επιχειρηματίες στην Αθήνα είναι ιδιαίτερα μουδιασμένοι καθώς επικρατούν συνθήκες αβεβαιότητας, ακόμα και μετά τις ανακοινώσεις μέτρων στήριξης του Υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα. Κυριαρχεί έντονος προβληματισμός για το πως θα επιβιώσουν οι επιχειρήσεις τους. Από την μεριά τους οι εργαζόμενοι, ανησυχούν για τις ενδεχόμενες απολύσεις, ακόμα και μετά το πέρας των έκτακτων μέτρων, στην περίπτωση που η επιχείρηση στην οποία εργάζονται δεν έχει καταφέρει να επιβιώσει.

Σήμερα, Σάββατο, στις 6 μ. μ., θα συγκεντρωθούν 46 σύλλογοι εστίασης από όλη την Ελλάδα, ώστε να αποφασίσουν πως θα κινηθούν.

Στην Θεσσαλονίκη, ενώ συνεχίζονται τα rapid test, υπάρχει διχογνωμία. Κάποιοι υποστηρίζουν πως "Καλύτερα να κλείσουν τα καταστήματα εστίασης και να αποφύγουμε τα χειρότερα, παρά γενικό lockdown", μία άποψη που σαφώς συνδέεται με την έκρηξη κρουσμάτων στην συμπρωτεύουσα. Άλλοι υποστηρίζουν πως το μέτρο κάνει κακό στην τοπική αγορά χωρίς αντίκρισμα, αφού δεν προβλέπεται να αποδόσει γιατί ο κόσμος θα μαζεύεται ξανά στις πλατείες.

 πηγή: news247.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση