Σπάραξε η Σάμος για την Κλαίρη και τον Άρη: Στέρεψαν οι λέξεις στις κηδείες τους

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 01 Νοεμβρίου 2020 22:23 Σπάραξε η Σάμος για την Κλαίρη και τον Άρη: Στέρεψαν οι λέξεις στις κηδείες τους

Καρδιές ράγισαν, λέξεις χάθηκαν στο πένθος. Κανείς δεν μπορούσε να εκφράσει τον πόνο και τη θλίψη. Ολόκληρη η Σάμος, το νησί που χτυπήθηκε από το σεισμό των 6,7 Ρίχτερ, αποχαιρέτισε σήμερα τα παιδιά της: τον 17χρονο Άρη και την 15χρονη Κλαίρη.

Οι δυο έφηβοι ήταν τα δυο θύματα που προκάλεσε ο σεισμός. Δυο ζωές που χάθηκαν νωρίς και βύθισαν τη Σάμο στο πένθος. Οι κηδείες τους έγιναν την Κυριακή (01.11.2020) με τους συμμαθητές και τους φίλους τους να τους αποχαιρετούν ντυμένοι στα λευκά. Με δάκρυα στα μάτια και με ένα τελευταίο χειροκρότημα.

Πρώτη έγινε η κηδεία της άτυχης Κλαίρης. Και μετά εκείνη του Άρη. Των δυο παιδιών που η μοίρα το έφερε την ώρα του σεισμού να βρίσκονται δίπλα σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι. Ο σεισμός έριξε ένα τοίχο του, που καταπλάκωσε τα παιδιά, σκοτώνοντάς τα. Ο Άρης και η Κλαίρη βρέθηκαν αγκαλιασμένοι, πιασμένοι χέρι – χέρι.

Ο κόσμος που βρέθηκε σήμερα (01.11.2020) στις κηδείες του Άρη και της Κλαίρης, συγγενείς, φίλοι, συμμαθητές, καθηγητές, φορούσαν όλοι τις μάσκες τους. Κρατούσαν αποστάσεις. Κρατούσαν και λουλούδια για τα δυο παιδιά. Τα δάκρυα κυλούσαν στα μάτια, τα χειροκροτήματα λίγο μετά τον «τελευταίο ασπασμό», συγκλόνισαν τους πάντες.

Λίγο πριν ξεκινήσει η εξόδιος ακολουθία για το τελευταίο αντίο στον 17χρονο Άρη, ο διευθυντής του σχολείου, μιλώντας στους δημοσιογράφους δεν μπορούσε να κρύψει τα συναισθήματά του. «Πρώτη φορά στη ζωή μου νιώθω τόσο άσχημα όπως αυτή τη στιγμή», είπε.

«Σου μαθαίναμε γράμματα αλλά δεν έχουμε λόγια»

Σπαρακτικός ήταν ο επικήδειος λόγος ενός καθηγητή του 17χρονου Άρη. Τα λόγια του περιέγραψαν τα συναισθήματα όλων: ένας κόμπος στο λαιμό και λέξεις που δεν μπορούσαν να εκφράσουν το μέγεθος της θλίψης.

«Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ειρωνεία από αυτό που σήμερα έπρεπε εμείς οι δάσκαλοί σου να κάνουμε, να αγωνιζόμαστε τόσα χρόνια να σου μάθουμε τον πλούτο της ελληνικής γλώσσας και πώς να την χρησιμοποιείς και σήμερα να μην βρίσκουμε λόγια να σου πούμε. Να αγωνιζόμαστε χρόνια τώρα να σου μάθουμε μαθηματικά και σήμερα να μην βρίσκουμε δύναμη και τρόπο να μετρήσουμε ούτε εμείς πάνω από το 17.

Να αγωνιζόμαστε τόσα χρόνια να σου μάθουμε τα μυστικά της ζωής και σήμερα να μην μπορούμε να εξηγήσουμε τι έγινε και η δική σου ζωή έπρεπε να τελειώσει τόσο σύντομα. Τόσα χρόνια δεν καταφέραμε τελικά να σου μάθουμε και πολλά ωστόσο όσο προσπαθούσαμε μαθαίναμε από εσένα τα πάντα.

Μάθαμε το χαμόγελο που μας χάριζες απλόχερα πάντα, μάθαμε την αγνή ψυχή με την οποία κάθε φορά μας προσέγγιζες και στεκόσουν δίπλα στους φίλους και σε εμάς. Μάθαμε την αγάπη και το πραγματικό ενδιαφέρον για το σχολείο, και τι δεν μάθαμε από εσένα. Μόνο ένα πράγμα αγόρι μας δεν κατάφερες να μας κάνεις να μάθουμε, πως οι αγαθές ψυχές δεν φυλακίζονται σε αυτό τον κόσμο, πως οι αγαθές ψυχές μένουν για πάντα ελεύθερες και πάντα θα αναζητούν θάλασσες και ουρανούς να κατακτήσουν», είπε.

«Σας ευχαριστούμε όλους από την καρδιά μας», είπε ο πατέρας του Άρη βγαίνοντας από την εκκλησία και ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί συγκινημένος ξέσπασε σε χειροκροτήματα.

Στην κηδεία του παραβρέθηκαν επίσης η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, όπως και κλιμάκιο της ΕΜΑΚ, της Πολιτικής Προστασίας και των Πυροσβεστών που βρήκαν τα δυο παιδιά κάτω από τα χαλάσματα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση