Η ΕΛ.ΑΣ. για τις καταγγελίες στο Γαλάτσι: Δυο ώρες μετά στο σημείο ο 5χρονος

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 02 Νοεμβρίου 2020 12:40 Η ΕΛ.ΑΣ. για τις καταγγελίες στο Γαλάτσι: Δυο ώρες μετά στο σημείο ο 5χρονος

Τη δική της εκδοχή σε σχέση με τις καταγγελίες που έγιναν σχετικά με τα επεισόδια στο Γαλάτσι το απόγευμα της Κυριακής (01.11.2020) δίνει η αστυνομία. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. τα πράγματα δεν έγιναν όπως καταγγέλλονται.

Πολίτες που βρίσκονταν στην καφετέρια, όπου τα ΜΑΤ κυνήγησαν αντιεξουσιαστές, αλλά και αυτόπτες μάρτυρες κατήγγειλαν ότι η αστυνομία έκανε χρήση χημικών μέσα στην καφετέρια στο Γαλάτσι και χτύπησε ανθρώπους που έπιναν στον καφέ τους, ανάμεσά τους μια μητέρα με το 5χρονο αγοράκι της.

Μάλιστα σε video που ανέβηκαν στο twitter φαίνονται άνδρες των ΜΑΤ να κυνηγούν αντιεξουσιαστές σε καφετέρια και να επικρατεί πανικός και χάος, ενώ μια γυναίκα ακούγεται να φωνάζει «τι κάνετε».

Η αστυνομία, πάλι, δίνει μια διαφορετική εξήγηση σε ό,τι αφορά στο 5χρονο παιδάκι.

Πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ. υποστηρίζουν ότι στο Γαλάτσι το απόγευμα της Κυριακής δεν ήταν μια μητέρα με το παιδάκι της αλλά μια γιαγιά με τα δίδυμα εγγονάκια της, η οποία όμως, σύμφωνα πάντα με την εκδοχή της αστυνομίας, περνούσε από το σημείο όπου έγιναν τα επεισόδια δυο ώρες μετά τα όσα έγιναν.

Εξαιτίας της χρήστης χημικών που είχαν κάνει νωρίτερα η αστυνομική, το ένα από τα δυο παιδάκια αισθάνθηκε αδιαθεσία και πόνο στο λαιμό. Άνθρωποι της περιοχής είπαν στη γιαγιά των παιδιών τι είχε γίνει νωρίτερα και πως μπορεί η αδιαθεσία του παιδιού να οφείλεται στα δακρυγόνα.

Η γυναίκα επικοινώνησε με τον γιατρό και στη συνέχεια τηλεφώνησε και στην αστυνομία για να καταγγείλει το περιστατικό.

Αναμένεται επίσημη ανακοίνωση από την ΕΛ.ΑΣ.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση