Ελληνοτουρκικά - Νέα πρόκληση Ακάρ: Είμαστε σε ετοιμότητα με 60 πλοία

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 03 Νοεμβρίου 2020 11:22 Ελληνοτουρκικά - Νέα πρόκληση Ακάρ: Είμαστε σε ετοιμότητα με 60 πλοία

Συνεχίζει την προκλητική ρητορική η Τουρκία, με τον υπουργό Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, να δηλώνει ότι "60 πλοία του τουρκικού στόλου βρίσκονται επί ποδός".

Συνεχίζει την προκλητική ρητορική η Τουρκία, με τον υπουργό Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, να δηλώνει ότι "60 πλοία του τουρκικού στόλου βρίσκονται επί ποδός".

Ο Ακάρ, μιλώντας χθες στη στρατιωτική ακαδημία στην Άγκυρα, ζήτησε από τους φοιτητές της να εντρυφήσουν ακόμη περισσότερο στο θέμα των Navtex, "μία νέα πολιτική κυριαρχίας που ασκείται πλέον στην Ανατολική Μεσόγειο".

Ο ίδιος τόνισε ότι ο στόλος και τα αεροσκάφη της Τουρκίας βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας για να υπερασπιστούν τα δικαιώματα της χώρας. "Σε στεριά, σε θάλασσα, στον αέρα, τα αεροσκάφη μας είναι έτοιμα για να υπερασπιστούν το δίκαιό μας", είπε χαρακτηριστικά.

"Υπάρχει Δίκαιο της Θάλασσας, υπάρχει Διεθνές Δίκαιο. Εάν προσπαθήσετε να περιορίσετε μια χώρα με 1870 χιλιόμετρα ακτής με τα δικά σας σύνορα και να πείτε ότι 'όλα είναι δικά μου', τότε θα υπάρξει πρόβλημα", ανέφερε.

"Να έρθει η Ελλάδα να μιλήσουμε, να συναντηθούμε. Μέσω διαλόγου, μέσω διαπραγματεύσεων, θα προκύψουν λύσεις με λογικούς και έξυπνους τρόπους δράσης και θα γίνουν αποδεκτές. Εκτός από αυτό, με εγωισμούς, κακομαθημένες συμπεριφορές και λέγοντας πως ‘ό,τι λέω εγώ θα γίνεται πάντα’… όχι αυτό δεν μπορείτε να επιβάλλετε να γίνει αποδεκτό", είπε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.Αναφερόμενος και στο Κυπριακό, ο Χουλουσί Ακάρ υπενθύμισε ότι εγγυητές της Κύπρου είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ελλάδα και η Τουρκία, ενώ έκανε λόγο για ύπαρξη δύο " κυρίαρχων κοινωνιών και κοινοτήτων" εκεί.

Πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση