Άνοιξε το πρώτο τέμενος στην Αθήνα – Η πρώτη προσευχή και ο πρώτος ιμάμης

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 03 Νοεμβρίου 2020 11:28 Άνοιξε το πρώτο τέμενος στην Αθήνα – Η πρώτη προσευχή και ο πρώτος ιμάμης

Χρειάστηκε να περάσουν 14 χρόνια για να ανοίξει για πρώτη φορά τις πύλες του το πρώτο, επίσημο, μουσουλμανικό τέμενος στην Αθήνα. Στο Βοτανικό, στην Ιερά Οδό 144, οι μουσουλμάνοι της Αθήνας θα μπορούν πλέον να προσεύχονται.

Το ισλαμικό τέμενος στην Αθήνα άνοιξε επίσημα τη Δευτέρα (02.11.2020) και οι πρώτοι μουσουλμάνοι βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις του στο Βοτανικό για να προσευχηθούν.

Ήδη από χθες, σύμφωνα με την Καθημερινή, γίνονται πέντε προσευχές την ημέρα, με 9 άτομα το ανώτερο η καθεμιά, όπως προβλέπουν τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Το τέμενος θα έχει μόνιμο προσωπικό έναν δημόσιο υπάλληλο, ενώ έχουν διατεθεί από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων άλλοι δύο υπάλληλοι και θα γίνουν επίσης τέσσερις προσλήψεις με σύμβαση οκτάμηνης διάρκειας, με επιλογή των προσώπων μέσω συνέντευξης.

Ο πρώτος ιμάμης του ισλαμιστικού τεμένους της Αθήνας θα είναι ο 49χρονος Μαροκινός Σίντι Μοχάμεντ Ζάκι. Είναι Έλληνας πολίτης με καταγωγή από το Μαρόκο, ο οποίος μιλάει άπταιστα ελληνικά, αραβικά και γαλλικά και είναι κάτοχος πτυχίου Φυσικομαθηματικών και Μουσουλμανικών Σπουδών.

«Μια μακρά προσπάθεια διαδοχικών κυβερνήσεων από το 2006, που ψηφίστηκε ο νόμος 3512, έως σήμερα, ολοκληρώθηκε. Η Ελλάδα στέλνει ένα σαφές μήνυμα εντός και εκτός χώρας. Είναι ένα μήνυμα δημοκρατίας, θρησκευτικής ελευθερίας και σεβασμού. Είναι, όμως, ταυτόχρονα, και ένα μήνυμα τήρησης της νομιμότητας και σεβασμού του πολιτισμού του τόπου μας», δήλωσε στην Καθημερινή ο γενικός γραμματέας Θρησκευμάτων Γεώργιος Καλαντζής.

Δεν έχει αποφασιστεί, ακόμη, πότε θα γίνουν τα επίσημα εγκαίνια του ισλαμικού τεμένους της Αθήνας. Η ημερομηνία θα ανακοινωθεί από το διοικητικό συμβούλιο του τεμένους όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες με τον κορωνοϊό.

Πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση