Γιάννενα: 46 τρόφιμοι γηροκομείου θετικοί στον κορονοϊό!

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 03 Νοεμβρίου 2020 15:03 Γιάννενα: 46 τρόφιμοι γηροκομείου θετικοί στον κορονοϊό!

Απελπιστική είναι η κατάσταση με την διασπορά του κορονοϊού σε Γηροκομείο στα Γιάννινα. Από τους 56 τροφίμους οι 46 έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό. Τι δηλώνει ο ιδιοκτήτης.

Σε απόγνωση είναι ο ιδιοκτήτης του Γηροκομείου στα Ιωάννινα Χρήστος Ζαμπίρας καθώς από το σύνολο των 56 ηλικιωμένων που μένουν εκεί μόνο οι 10 δεν έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό. Συνολικά τα κρούσματα είναι 55 αν προσθέσει κανείς και τους 9 εργαζόμενους που έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό.

Η αντιπερειφερειάρχης Υγείας Αγνή Νάκου είπε πως «με πρωτοβουλία της Περιφέρειας, στο πλαίσιο των έλεγχων που γίνονται μέσω των κινητών Μονάδων του ΕΟΔΥ σε όλες τις δομές, στις 9 Σεπτεμβρίου και 16 Οκτωβρίου, είχαν υποβληθεί οι εργαζόμενοι σε μοριακό τεστ και τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά.

Το πρώτο κρούσμα στο Κέντρο Φιλοξενίας, διαγνώστηκε στις 24 Οκτωβρίου και πρόκειται για μία εργαζόμενη. Τις επόμενες υποβλήθηκαν σε μοριακό τεστ φιλοξενούμενοι και προσωπικό, με αποτέλεσμα να εντοπιστούν συνολικά 55 κρούσματα.

«Η κατάσταση πλέον έχει δρομολογηθεί όπως πρέπει. Έχουν επιληφθεί όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες. Συνολικά έχουν διαγνωστεί θετικοί στον κορονοϊό 46 ηλικιωμένοι από τους 56 συνολικά τρόφιμους. Ήδη στο νοσοκομείο έχουν μεταφερθεί 21 άτομα και περιμένουμε για τους υπόλοιπους. Όπως μάθαμε θα γίνει σταδιακά η μεταφορά και εκείνων στο νοσοκομείο», είπε στο newsit.gr ο ιδιοκτήτης της δομής κ. Ζαμπίρας.

Υπενθυμίζεται ότι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο των Ιωαννίνων, και οι 55 κλίνες για περιστατικά κορονοϊού είναι καλυμμένες, ενώ στην ΜΕΘ Covid-19 έχουν μείνει μόνο 3 από τις 8 κλίνες κενές. Αναγκαστικά, μεταφέρονται περιστατικά στα νοσοκομεία των Φιλιατών, της Άρτας και της Πρέβεζας, τα οποία όμως δεν διαθέτουν ΜΕΘ για κορονοϊό.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση