Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Lockdown: Οι Αθηναίοι εκτός από τα βουνά πήραν και… τα νησιά (pics,vid)

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 06 Νοεμβρίου 2020 16:42 Lockdown: Οι Αθηναίοι εκτός από τα βουνά πήραν και… τα νησιά (pics,vid)

Λίγες μόνο ώρες έμειναν για το δεύτερο lockdown και πολλοί είναι αυτοί που επέλεξαν να περάσουν την καραντίνα τους στην επαρχία. Μάλιστα πολλοί Αθηναίοι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του newsit.gr, αυτή τη φορά επέλεξαν να καταφύγουν στα νησιά, καθώς θεωρούν πως εκεί θα αποφύγουν τον συνωστισμό. 

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για την επιβολή του lockdown στη χώρας και χιλιάδες Αθηναίοι αποφάσισαν εγκαταλείψουν την πρωτεύουσα. Τα έκτακτα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας του κορωνοϊού θα τεθούν σε ισχύ από το πρωί του Σαββάτου και, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του newsit.gr, πολλοί ήταν αυτοί που εκτός από τα βουνά πήραν και… τα νησιά. 

Το τελευταίο 24ωρο στους δρόμους της Αθήνας παρατηρείται ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση καθώς πολλοί είτε τρέχουν για να προλάβουν να κάνουν τα τελευταία τους ψώνια πριν το lockdown, είτε φεύγουν για να περάσουν την καραντίνα τους στην επαρχία. Σύμφωνα όμως με το ρεπορτάζ του newsit.gr, πολλοί Αθηναίοι επέλεξαν να καταφύγουν και στα νησιά, με το λιμάνι του Πειραιά να παρουσιάζει ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση.

Ειδικότερα, χθες – δύο ημέρες πριν το lockdown – στον Πειραιά έφθασαν 10 πλοία με 2.594 επιβάτες και 684 ΙΧ, ενώ αναχώρησαν για τα νησιά 9 πλοία με 3.732 επιβάτες και 747 ΙΧ. Την περασμένη εβδομάδα, και ειδικότερα την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου, στο λιμάνι του Πειραιά είχαν φθάσει 12 πλοία με 3.392 επιβάτες και 690 ΙΧ, ενώ είχαν αναχωρήσει 9 πλοία με 2.284 επιβάτες και 472 ΙΧ. 

Δείτε φωτογραφίες:

Το newsit.gr βρέθηκε στο λιμάνι του Πειραιά και μίλησε με πολίτες που επέλεξαν να εγκαταλείψουν την πρωτεύουσα και να πάνε στην επαρχία για να περάσουν την περίοδο της καραντίνας. Πολλοί μάλιστα υποστηρίζουν ότι οι συνθήκες στα νησιά θα είναι καλύτερες, καθώς δεν θα υπάρχει ο ίδιος συνωστισμός που επικρατεί στην πρωτεύουσα. 

«Πηγαίνω στη Σύρο μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού, λόγω της καραντίνας, για καλύτερη ποιότητα ζωής» λέει στην κάμερα του newsit.gr η Ασπασία. Και προσθέτει: «Πιστεύω ότι θα είναι πολύ καλύτερα γιατί εκεί δεν έχει τόσο συνωστισμό όσο έχει στην Αθήνα». 

Όπως είπε στο newsit.gr, στην αρχή δεν θα έρθει σε επαφή με τους φίλους της. Η ίδια μάλιστα είπε πως ξέρει και άλλους που έχουν αποφασίσει να φύγουν μετά την ανακοίνωση των νέων περιοριστικών μέτρων. 

Δείτε στο βίντεο του neswit.gr τι λένε οι πολίτες:

Χαμός στα διόδια

Αισθητά αυξημένη είναι η κίνηση στις εθνικές οδούς, καθώς πολλοί Αθηναίοι εγκαταλείπουν άρον – άρον την πρωτεύουσα για τα χωριά τους.

 Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, ήδη από τις 6.00 έως τις 9.00 σήμερα το πρωί είχαν περάσει από τα διόδια Ελευσίνας και Αφιδνών περισσότερα από 4.000 αυτοκίνητα, ενώ χθες, Πέμπτη (05.11.2020), έφυγαν και από τα δύο εθνικά δίκτυα 47.731 αυτοκίνητα έναντι 30.123 πού πέρασαν από τα διόδια την περασμένη Πέμπτη (29.10.2020).

Η Τροχαία Αττικής περιμένει μεγάλη αύξηση σήμερα, Παρασκευή (06.11.2020) γι’ αυτό είναι σε επιφυλακή για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων.

Τρέχουν να προλάβουν τα μαγαζιά οι Αθηναίοι

Η κίνηση στους δρόμους της Αθήνας δεν είναι απλά αυξημένη σήμερα αλλά σαν παραμονές γιορτών. Εκτός από όσους κινούνται για να πάνε στην δουλειά τους υπάρχουν και εκείνοι που έχουν βγει από νωρίς το πρωί για να κάνουν ψώνια όχι μόνο για μια εβδομάδα.

Ουρές όμως σχηματίζονται και σήμερα σε καταστήματα ρούχων που ξεπουλάνε όπως σας είχε μεταδώσει και χθες το newsit.gr φόρμες γυμναστικής και πυζάμες. 

Επίσης, πολλοί είναι εκείνοι που προσπαθούν να βρουν διαθέσιμο ραντεβού στα κομμωτήρια.

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Σουχάϊμπ

Πηγές: newsit.gr, ΑΠΕ - ΜΠΕ