Κρήτη: Lockdown με σαρωτικές πλημμύρες! Δραματικός απεγκλωβισμός ιερέα από αυτοκίνητο (Φωτό και Βίντεο)

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 07 Νοεμβρίου 2020 13:53 Κρήτη: Lockdown με σαρωτικές πλημμύρες! Δραματικός απεγκλωβισμός ιερέα από αυτοκίνητο (Φωτό και Βίντεο)

Η κακοκαιρία χτυπάει την Κρήτη, με τις πλημμύρες να αποτυπώνουν την ένταση των βροχοπτώσεων. Ο καιρός δείχνει ξανά τα δόντια του…

Ο όγκος του νερού της βροχής που έπεσε τα ξημερώματα, προκάλεσε πλημμυρικά φαινόμενα στο Οροπέδιο Λασιθίου και σε περιοχές του Καστελίου Πεδιάδος, στην Κρήτη.

Στο Οροπέδιο πλημμύρισαν δρόμοι και από δύσκολη έως αδύνατη είναι η μετάβαση των παραγωγών στις καλλιέργειες τους που έχουν σε μεγάλο βαθμό μετατραπεί σε λίμνες. Οι καταστροφές είναι μεγάλες στην παραγωγή, ενώ η ένταση της βροχής προκάλεσε κατολίσθηση στον δρόμο που οδηγεί από την Κερά προς το Οροπέδιο.

Η μετακίνηση προς το Οροπέδιο, υπήρξε σύσταση να αποφεύγεται ενώ μηχανήματα του Δήμου από τα ξημερώματα βρίσκονται επί ποδός για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα και να σποκαταστήσουν τις ζημιές.

Έντονη ήταν η βροχόπτωση και σε περιοχές του Καστελίου Πεδιάδος. Δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια και προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα, επί ώρες μηχανήματα του Δήμου και της Περιφέρειας, δουλεύουν πυρετωδώς.

Δραματικός απεγκλωβισμός οδηγού

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια ενός ιερέα στους Αποστόλους του Δήμου Μινώα Πεδιάδας καθώς ο ίδιος εγκλωβίστηκε μέσα στο αυτοκίνητό του, όταν μετά τις σφοδρές βροχοπτώσεις το νερό στο δρόμο ξεπέρασε το ένα μέτρο. Άμεση ήταν η επέμβαση της πυροσβεστικής, τα στελέχη της οποίας δίνουν μάχη από τα ξημερώματα για την άντληση υδάτων από πλημμυρισμένα σπίτι στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μινώα αλλά και στο Οροπέδιο Λασιθίου. 

Σε εξέλιξη η κακοκαιρία στην Κρήτη

Επιμένουν για τρίτη ημέρα (Σάββατο 07/11) οι θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο καθώς και οι βροχοπτώσεις στην Κρήτη. Οι βροχοπτώσεις αυτές οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στους ενισχυμένους βόρειους ανέμους οι οποίοι μεταφέρουν μεγάλες ποσότητες υγρασίας προς τις ακτές και τα ορεινά της Κρήτης.

Εκεί αναγκάζονται να ανυψωθούν να συμπυκνωθούν, δημιουργώντας νεφώσεις, και να προκαλέσουν βροχοπτώσεις. Ο εν λόγω μηχανισμός προκαλεί βροχοπτώσεις και σε άλλες περιοχές της χώρας, όπως πχ στην Εύβοια και στη Ανατολική Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα.

Λόγω του συγκεκριμένου μηχανισμού, τα φαινόμενα στην Κρήτη αναμένεται να συνεχίσουν όσο διατηρούνται οι ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, οι βόρειοι άνεμοι, και επομένως οι βροχοπτώσεις στην Κρήτη, θα συνεχίσουν τουλάχιστο έως την αρχή της ερχόμενης εβδομάδας. Στο σχετικό χάρτη φαίνονται χαρακτηριστικά τόσο ο άνεμος, όσο και ο αναμενόμενος υετός το πρωί του Σαββάτου 07/11.

Πηγή: newsit.gr

 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση