Κρήτη: Στο έλεος της κακοκαιρίας ξανά η Χερσόνησος - Μεγάλες οι καταστροφές

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2020 09:19 Κρήτη: Στο έλεος της κακοκαιρίας ξανά η Χερσόνησος - Μεγάλες οι καταστροφές

Σε συναγερμό η Πυροσβεστική - Τα ορμητικά νερά παρέσυραν αυτοκίνητα μέχρι τη θάλασσα - Κλειστά τα σχολεία.

Στο έλεος της σφοδρής κακοκαιρίας βρίσκεται για δεύτερη φορά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα η Χερσόνησος, καθώς στη διάρκεια της νύχτας σημειώθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα σε πολλές περιοχές του Δήμου Χερσονήσου αλλά κυρίως στην Ανάληψη, τη Σταλίδα, τις Γούρνες, τις Γούβες, τον Μοχό, τον Ανισαρά και το Κουτουλουφάρι.

Στις Γούβες μάλιστα ξεχείλισε το ποτάμι με αποτέλεσμα μια τεράστια έκταση να καλυφθεί από τα νερά που έφταναν σε μεγάλο ύψος.

Σχεδόν όλοι οι δρόμοι έχουν πλημμυρίσει ενώ οι ζημιές που έχουν προκληθεί για μία ακόμη φορά, στο οδικό δίκτυο, στα οχήματα και τα κτίρια είναι ιδιαίτερα εκτεταμένες. Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής ο παραλιακός δρόμος έχει γίνει ένα με τη θάλασσα.
 

Δείτε βίντεο από την περιοχή των Γουρνών:

 

Τα ορμητικά νερά παρέσυραν μέχρι τη θάλασσα μεγάλο αριθμό οχημάτων ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται επιχειρήσεις των αρχών για την αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων που έχουν προκληθεί. Όπως όλα δείχνουν, ωστόσο, δεν υπάρχουν αναφορές για αγνοούμενους. 

"Βρεθήκαμε για μία ακόμη φορά στο έλεος της κακοκαιρίας, κινδύνευσαν άνθρωποι" δήλωσε στο cretalive o δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος, ο οποίος επισήμανε ότι τα πλημμυρικά φαινόμενα ήταν για μία ακόμη φορά ιδιαίτερα έντονα. Εξάλλου, με απόφασή του κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία.
 

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, καθώς ισχυρή δύναμη της επιχειρεί σε διάφορα σημεία των πληγεισών περιοχών.

Οι κλήσεις στην Πυροσβεστική ξεπερνούν τις 100 και από νωρίς οι πυροσβέστες επιχειρούν για τη διάσωση πολιτών από σπίτια και οχήματα, ενώ επί ποδός βρίσκονται μηχανήματα του δήμου.

Ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσία Κρήτης κάνει έκκληση για μεταφορά των κατοίκων σε υψηλότερα σημεία. 

Οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, αυλές και ισόγεια κτίσματα έχουν πλημμυρίσει, ενώ λάσπες και φερτά υλικά καθιστούν την προσπέλαση αδύνατη.

Πηγή: cretalive.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση