Ζαχαράκη για τηλεκπαίδευση: Όταν υπάρχει ζήτημα σύνδεσης οι μαθητές δεν θα παίρνουν απουσία

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2020 09:41 Ζαχαράκη για τηλεκπαίδευση: Όταν υπάρχει ζήτημα σύνδεσης οι μαθητές δεν θα παίρνουν απουσία

Στη χθεσινή κατάρρευση του συστήματος της τηλεκπαίδευσης, αναφέρθηκε η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Σοφία Ζαχαράκη.

Στη χθεσινή κατάρρευση του συστήματος της τηλεκπαίδευσης, αναφέρθηκε η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA".

"Αντιλαμβάνομαι το άγχος των παιδιών για την απουσία. Επειδή επρόκειτο για σφάλμα του συστήματος, δεν θα προσμετρηθούν απουσίες" σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι εάν ξανά υπάρξουν προβλήματα σύνδεσης, οι μαθητές δεν θα παίρνουν απουσία.

Σε ότι αφορά στο "τις πταίει;" για την κατάρρευση του συστήματος τηλεκπαίδευσης, υποστήριξε, ότι γι’ αυτό ευθύνεται η εταιρεία που παρέχει την πλατφόρμα.

"Η εταιρεία αναφέρει σφάλμα συστήματος κάποιων servers. Η ίδια εταιρεία διαβεβαίωσε ότι υλοποίησε ενέργειες ενίσχυση του συστήματος. Μετά το πέρας της σημερινής σχολικής μέρας, ο πάροχος θα προβεί σε περεταίρω ενέργειες θωράκισης του συστήματος. Κάποιοι εκ των εκπαιδευτικών που κάνουν τηλεκπαίδευση θα λάβουν νέα σύνδεση για να κάνουν τα τηλέμαθήματά τους από αύριο" επεσήμανε, λέγοντας ότι "δεν μπορούμε να λογοδοτήσουμε για κάτι που συνέβη στην εταιρεία".

"Δεν ξεκίνησε χθες η τηλεκπαίδευση. Πολλά παιδιά είναι ήδη στο σπίτι. Σχολεία και τμήματα λειτουργούσαν σε τηλεκπαίδευση λόγω κρουσμάτων κορονοϊού. Δεν είχε παρατηρηθεί κανένα ζήτημα. Δοκιμάστηκε η πλατφόρμα. Και την περίοδο Μάρτιος-Μάιος. Έγιναν πολλές εργασίες ενίσχυσης του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου. Έγιναν βήματα, δοκιμές. Ελπίζουμε το χθεσινό να είναι μεμονωμένο γεγονός", πρόσθεσε η υφυπουργός.

"Το ζήτημα των απουσιών θα λύνεται οπουδήποτε υπάρχει τεχνικό ζήτημα" επανέλαβε η κ. Ζαχαράκη, τονίζοντας ότι πρέπει να καλυφθούν τα κενά που δημιουργήθηκαν, λόγω των μαθημάτων που δεν έγιναν είτε κατά την πρώτη καραντίνα είτε τώρα.

"Εκεί πρέπει να δώσουμε έμφαση. Δεν θα χαθεί η ροή της ύλης", τόνισε.

Πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση