Ένταση μεταξύ Μητσοτάκη – Κουτσούμπα στη Βουλή: Απόφαση της κυβέρνησης να μην γίνει πορεία του Πολυτεχνείου

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2020 12:50 Ένταση μεταξύ Μητσοτάκη – Κουτσούμπα στη Βουλή: Απόφαση της κυβέρνησης να μην γίνει πορεία του Πολυτεχνείου

Ένταση προκλήθηκε μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, όταν ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην πορεία του Πολυτεχνείου.

Ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, απευθύνθηκε προσωπικά στον γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα σχετικά με την εκπεφρασμένη απόφαση να πραγματοποιηθεί -στα πρότυπα της Πρωτομαγιάς- πορεία Πολυτεχνείου.

Ανεβάζοντας τον τόνο του, ανέφερε: «Εν μέσω πανδημίας μιλούν ακόμα για πορεία Πολυτεχνείου. Παραβλέποντας ότι δεν υπήρχαν εκδηλώσεις για καμία επέτειο. Ρισκάρετε να μετατρέψετε μια πορεία τιμής σε μια πορεία πόνου. Μπορούμε να τιμήσουμε το Πολυτεχνείο με ένα στεφάνι στο Πολυτεχνείο και να δηλώσετε όλοι ότι δεν θα συμμετέχετε σε πορεία και ότι δεν ενθαρρύνετε κανέναν να κατέβει. Όπως πήραμε απόφαση να μην γίνει η παρέλαση έτσι παίρνουμε απόφαση να μην γίνει και η πορεία του Πολυτεχνείου. Αυτό θα ήθελαν και εκείνοι που πρωταγωνίστησαν στην εξέγερση».

Κάπου εκεί ο συνήθως μειλίχιος Δημήτρης Κουτσούμπας παρενέβη φωνάζοντας «Ντροπή σας» στον πρωθυπουργό, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να του το επιστρέφει «Εσείς να ντρέπεστε».

πηγή: reader.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση