Πολυτεχνείο: Μπαράζ συσκέψεων για να μην ξεφύγει η κατάσταση - 5.000 αστυνομικοί επί ποδός

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2020 14:14 Πολυτεχνείο: Μπαράζ συσκέψεων για να μην ξεφύγει η κατάσταση - 5.000 αστυνομικοί επί ποδός

Ευρεία σύσκεψη τον επιτελών της ΕΛ.ΑΣ στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με αντικείμενο τις απαγορεύσεις για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου, που φέτος δεν θα πραγματοποιηθεί όπως την ξέραμε τα προηγούμενα χρόνια λόγω της πανδημίας, έγινε την Παρασκευή (13.11.2020). “Μπούκαραν” στο Πολυτεχνείο 40 άτομα και ζητούν να γίνει κανονικά ο εορτασμός και η πορεία. 

Οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με τις εντολές που τους έχει δώσει ο πολιτικός τους προϊστάμενος, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, πρέπει να παρουσιάσουν το πολύ μέχρι σήμερα το απόγευμα επιχειρησιακό σχέδιο για το Πολυτεχνείο, που θα κινείται σε δυο δέσμες.

Η πρώτη δέσμη έχει να κάνει με την απρόσκοπτη και με κάθε προφύλαξη για την πανδημία, προσέλευση των αντιπροσωπειών των κομμάτων, αλλά και των αντιστασιακών συλλόγων, που θα αφήσουν στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων από τα τανκς της Χούντας, προκειμένου να τιμήσουν τους νεκρούς.

Η δεύτερη δέσμη, και ίσως η πιο σημαντική, είναι τα μέτρα που θα λάβει η ΕΛ.ΑΣ, αρχικά να αποτρέψει ομάδες που θα θελήσουν να πραγματοποιήσουν πορεία την ημέρα του Πολυτεχνείου, κάτι που έχει απαγορευθεί από την κυβέρνηση και παράλληλα την αποτροπή επεισοδίων και κυρίως κατάληψη, όχι μόνο του Πολυτεχνείου, αλλά και άλλων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων που βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας.

Για το λόγο αυτό οι πανεπιστημιακές σχολές στο κέντρο της Αθήνας, από σήμερα το βράδυ θα βρεθούν σε αστυνομικό κλοιό, με σκοπό την αποτροπή εισόδου ατόμων στις σχολές, ενώ συνολικά στα μέτρα θα διατεθούν περίπου 5.000 αστυνομικοί συνολικά και για τις τρεις ημέρες του εορτασμού τις εξέγερσης του ‘73.

Μάλιστα τις αμέσως επόμενες μέρες και όσο πλησιάζουμε στη 17η Νοεμβρίου, ημέρα εξέγερσης του Πολυτεχνείου, αναμένεται να εκδοθεί και η σχετική απαγόρευση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, για την πορεία και την γενίκευση των εκδηλώσεων.

Τέλος σήμερα (13.11.2020) το απόγευμα αναμένεται επίσημη ανακοίνωση τις ΕΛ.ΑΣ για τα μέτρα που θα ληφθούν για την επέτειο του Πολυτεχνείου, αλλά και οδηγίες προς τους πολίτες.

Μπήκαν στο Πολυτεχνείο

Ωστόσο χθες το απόγευμα, μια ομάδα περίπου 40 ατόμων εισέβαλε στο Πολυτεχνείο και πραγματοποίησε σύσκεψη στο κεντρικό αμφιθέατρο, καλώντας παράλληλα σε συγκέντρωση. Σκοπός της συγκεκριμένης ομάδας, σύμφωνα με ανακοίνωσή τους, να παραμείνει το Πολυτεχνείο ανοιχτό προκειμένου όσοι θέλουν να τιμήσουν τους πεσόντες και να πραγματοποιηθεί κανονικά ο τριήμερος εορτασμός, ακόμα και η καθιερωμένη πορεία προς την Αμερικανική Πρεσβεία.

Μάλιστα χθες το απόγευμα έγινε προσπάθεια συγκέντρωσης ατόμων τόσο στο εσωτερικό του Ιδρύματος, όσο και στην πύλη της οδού Στουρνάρη, πλην όμως λόγω της αυξημένης αστυνομικής παρουσίας, απετράπη η συγκέντρωση.

Έως το μεσημέρι της Παρασκευής, μέσα στο Πολυτεχνείο συνεχίζει να βρίσκεται η ομάδα των περίπου 40 ατόμων, ενώ περιμετρικά του ιδρύματος υπάρχει ισχυρή αστυνομική δύναμη, τόσο από δυνάμεις των ΜΑΤ, όσο και από τους δικυκλιστές της ομάδας ΔΕΛΤΑ.

Μέχρι στιγμής και αφού δεν παρατηρείτε επιπλέον κίνηση ατόμων, οι αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν παρατηρητές και απλά περιμένουν εκ νέου εντολές για τις κινήσεις τους.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση