Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κάθειρξη 15 χρόνων στην 32χρονη για το θάνατο του πρώην συντρόφου της

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2020 16:09 Κάθειρξη 15 χρόνων στην 32χρονη για το θάνατο του πρώην συντρόφου της

Το Δικαστήριο της αναγνώρισε "μειωμένο καταλογισμό" κατά την τέλεση της ανθρωποκτονίας

Ένοχη για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, υπό τις περιστάσεις του μειωμένου καταλογισμού έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου την 32χρονη γυναίκα που κάθισε στο εδώλιο για τη δολοφονία 59χρονου Ηρακλειώτη, πατέρα επτά παιδιών, πριν από περίπου ένα χρόνο στην περιοχή της Νέας Αλικαρνασού. 

Υπενθυμίζεται ότι ο 59χρονος μαχαιρώθηκε θανάσιμα από το χέρι της πρώην συντρόφου του, κοντά στο Κέντρο Αστέγων Αλικαρνασσού. 

Στην κατηγορούμενη επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 14 ετών 8μηνών και θα επιστρέψει στη φυλακή καθώς η έφεση δεν έχει αναστέλλουσα δύναμη. 

Είναι σημαντικό ότι στην κατηγορούμενη αναγνωρίστηκε ότι κατά την τέλεση της ανθρωποκτονίας είχε μειωμένο καταλογισμό και αυτό διαμόρφωσε και το πλαίσιο ποινής.

Να σημειωθεί ότι το Δικαστικό Συμβούλιο είχε παραπέμψει την 32χρονη μεταξύ άλλων  για τις κατηγορίες  της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση (σε βάρος του πρώην συντρόφου της) αλλά και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε βάρος του τότε συντρόφου της, τον οποίο τραυμάτισε με το μαχαίρι στο δεξί χέρι όταν εκείνος προσπάθησε να την αποτρέψει. για την κατηγορία  της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Πηγή: cretalive.gr