92 προσαγωγές στις επιχειρήσεις της ΕΛΑΣ σε Πολυτεχνείο και Πολυτεχνειούπολη!

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2020 17:17 92 προσαγωγές στις επιχειρήσεις της ΕΛΑΣ σε Πολυτεχνείο και Πολυτεχνειούπολη!

Σε 92 προσαγωγές συνολικά έχει προχωρήσει έως αυτή την ώρα η Αστυνομία, σύμφωνα με πηγές της ΕΛΑΣ, κατά την ταυτόχρονη επιχείρησή της που είναι σε εξέλιξη στον προαύλιο χώρο του Πολυτεχνείου και στην Πολυτεχνειούπολη στην περιοχή του Ζωγράφου, όπου βρισκόντουσαν τα άτομα αυτά.

Οι 68 προσαγωγές έχουν γίνει από το Πολυτεχνείο και οι 24 από την Πολυτεχνειούπολη.

Τα 92 άτομα οδηγούνται στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Δείτε τις νέες φωτογραφίες από τις προσαγωγές

ΕΛΑΣ

ΕΛΑΣ

ΕΛΑΣ

ΕΛΑΣ

Εκκένωση και προσαγωγές στην επέμβαση των ΜΑΤ στο Πολυτεχνείο

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε εκκένωση του κτίριου από τα ΜΑΤ και προσαγωγές στο Πολυτεχνείο, όπου το βράδυ της Πέμπτης (12.11.2020) είχαν μπει και είχαν κάνει κατάληψη περίπου 40 άτομα διαμαρτυρόμενα για την απόφαση της κυβέρνησης να μην εορταστεί φέτος η επέτειος της εξέγερσης.

Η επέμβαση των ΜΑΤ στο Πολυτεχνείο έγινε λίγο πριν από τις 15:30 το μεσημέρι της Παρασκευής.

Τα ΜΑΤ συγκέντρωσαν τα άτομα που ήταν συγκεντρωμένα μέσα στο Πολυτεχνείο στο προαύλιο και τους βγάζουν λίγους λίγους από την την πλευρά της οδού Στουρνάρη, προκειμένου να τους βάλουν σε κλούβες για να τους μεταφέρουν στη ΓΑΔΑ.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν μέσα κι έξω από το Πολυτεχνείο.

Όταν ολοκληρωθεί η εκκένωση του κτιρίου, θα σφραγιστούν και οι τρεις πύλες του Πολυτεχνείου σε Στουρνάρη, Τοσίτσα και Πατησίων και 24 ώρες το 24ωρο θα βρίσκονται εκεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Ήταν χθες το απόγευμα όταν μια ομάδα περίπου 40 ατόμων εισέβαλε στο Πολυτεχνείο και έκανε σύσκεψη στο κεντρικό αμφιθέατρο, καλώντας παράλληλα σε συγκέντρωση. Σκοπός τους, όπως ανέφεραν σε κείμενό τους στο indymedia, ήταν να μείνει το Πολυτεχνείο ανοιχτό, να γίνει κανονικά ο τριήμερος εορτασμός και η καθιερωμένη πορεία προς την Αμερικανική πρεσβεία.

Μάλιστα χθες το απόγευμα έγινε προσπάθεια συγκέντρωσης ατόμων τόσο στο εσωτερικό του Ιδρύματος, όσο και στην πύλη της οδού Στουρνάρη, αλλά λόγω της αυξημένης αστυνομικής παρουσίας, απετράπη η συγκέντρωση.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση