Μετά τα Rafale, σειρά παίρνουν τα «αόρατα» F-35 – Πώς θα γίνει το «ντιλ» με τις ΗΠΑ

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2020 22:49 Μετά τα Rafale, σειρά παίρνουν τα «αόρατα» F-35 – Πώς θα γίνει το «ντιλ» με τις ΗΠΑ

Μετά τα γαλλικά μαχητικά Rafale, η χώρα μας ζητάει από τους Αμερικανούς να αγοράσει άμεσα και τα «αόρατα» αμερικανικά αεροσκάφη F-35.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, η χώρα μας εξέφρασε επισήμως με επιστολή της προς τις αμερικανικές αρχές την επιθυμία της να αγοράσει το συντομότερο τα υπερσύγχρονα «αόρατα» μαχητικά αεροσκάφη 5ης γενιάς F-35.

Η επιστολή της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών του υπουργείου Άμυνας έχει ημερομηνία 6 Νοεμβρίου και αναφέρει: «Ζητάμε να αγοράσουμε 18 με 24 τέτοια αεροσκάφη, καινούργια αλλά και ελαφρώς μεταχειρισμένα, μια μεγάλη Μοίρα, με την προϋπόθεση τα πρώτα μεταχειρισμένα να έρθουν στη χώρα μας τον επόμενο χρόνο».

Το συνολικό κόστος της νέας «αγοράς του αιώνα» εκτιμάται γύρω στα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο τηλεοπτικός σταθμός Star, το κλίμα στην Ουάσινγκτον είναι πολύ θετικό και η αμερικανική Πολεμική Αεροπορία, η USAF, έχει αυτή τη στιγμή να μας δώσει 6-8 ελαφρώς μεταχειρισμένα F-35, σχεδόν καινούργια, τα οποία μπορούν να έρθουν το δεύτερο εξάμηνο του 2021 στην Ελλάδα.

πηγή: reader.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση